Edukacija

Postani stručnjak digitalnog marketinga

Postani digitalni marketar

Uz pomoć nanodegree programa digitalnog marketinga: Naučite razviti marketinški sadržaj koji angažira kupce. Uz pomoć socijalnih medija istaknite svoju poruku. Optimizirajte svoj sadržaj za online pretraživače uz pomoć SEO taktika. Kreirajte sponzorirane postove i kampanje na Facebooku, Instagramu i Google-u. Naučite kako funkcionišu Google display i YouTube oglasi. Kreirajte učinkovite email kampanje i newsletter-e. Kroz Google Analitiku pratite ponašanje posjetilaca na vašoj webstranici.

PREDUVJETNO ZNANJE

Polaznici trebaju imati osnovne kompjuterske vještine.

Osnove marketinga

Cilj ovog predmeta jeste da obradi osnovne elemente i koncepte marketinga kako biste lakše mogli stupiti u svijet digitalnog marketinga. U njemu ćete također imati priliku da upoznate tri kompanije koje su praktični primjer B2C i B2B konteksta i kroz njihove primjere vidjećete šta su to dobre marketinške prakse.

PRVI PROJEKAT: PRIPREMA ZA MARKETING

Strategija sadržaja

U ovom predmetu naučite kako planirati i razviti sadržaj koji će angažovati vašu ciljanu publiku da uradi željenu akciju.

Društvene mreže

Socijalni mediji su bitan kanal za marketare. U ovom predmetu, naučite više o glavnim platformama društvenih mreža, kako rukovoditi s vašim poslovanjem na njima, te kako kreirati efektivan sadržaj za svaku platformu (Facebook, Instagram itd).

DRUGI PROJEKAT: MARKETING VAŠEG SADRŽAJA

Facebook i Instagram Marketing

Kreirajte Facebook stranicu svoje firme i uz Facebook i Instagram oglašavanje dođite do ciljane skupine ljudi kojima ćete prezentirati svoj brend, proizvod ili uslugu.

TREĆI PROJEKAT: FACEBOOK KAMPANJA

Optimizacija pretraživača (SEO)

Internet pretraživači su bitan dio online svijeta. Naučite kako optimizirati vašu prisutnost na pretraživačima kroz on-site i off-site aktivnosti, izgradite listu ciljanih ključnih riječi, usavršite korisničko iskustvo i dizajn na vašoj web stranici, te sprovedite kampanju strategijom linkovanja.

ČETVRTI PROJEKAT: IZVRŠITE SEO PREGLED

Google Oglašavanje (SEM)

Poboljšanje vidljivosti u rezultatima pretraživača je osnovni dio digitalnog marketinga. Olakšajte kupcima da vas nađu online sa Pretraživačkim Marketingom (SEM), koji je efikasna taktika za ostvarenje marketinških ciljeva. U ovom predmetu, naučite kako kreirati, provesti, i optimizirati efikasnu kampanju koristeći Google Ads.

PETI PROJEKAT: SPROVEDITE GOOGLE ADS KAMPANJU

Display oglašavanje

Display oglasi, ili oglasi putem banera, su prva vrsta oglašavanja na internetu. Još uvijek su efektivna alternativa, ojačana novim platformama kao što su mobilni uređaji, video platforme, i ciljani marketing. U ovom predmetu naučite šta su display oglasi, kako se kupuju i prodaju (uključujući i kontekst programskog zakupa), te kako pokrenuti display oglasnu kampanju pomoću Google Ads-a.

ŠESTI PROJEKAT: EVALUACIJA DISPLAY OGLASNE KAMPANJE

Email Marketing

Email je efikasan marketinški kanal, posebno za faze kupovnog ciklusa kao što je konverzija. U ovom predmetu, naučite kako napraviti marketinšku strategiju putem emaila, sprovedite kampanje i izmjerite rezultate.

SEDMI PROJEKAT: EMAIL MARKETING

Mjerenje i optimizacija – Google Analitika

U ovom predmetu naučite kako koristiti Google analitiku kako bi evaluirali svoju publiku, izmjerili uspjeh akvizicije, angažovanost, te konverziju kupaca. Iskoristite te informacije kako biste planirali vaš marketinški budžet.

Više informacija na LINKU.

Preuzeto sa: hocu.ba