GrantoviMinistarstva

Konkurs za projekte iz oblasti kinematografije

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je Javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti za 2019. godinu, u kategorijama proizvodnje domaćih igranih filmova, dokumentarnih i animiranih filmova. Pravo prijave na ovaj javni konkurs imaju svi zainteresovani producenti čiji je pravni položaj regulisan Zakonom o kinematografiji, odnosno, privredna društva, koja su upisana u odgovarajući privredni registar Agencije za preduzetničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), koji se vodi za teritoriju Republike Srpske, a čija je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela.

Jedan producent može prijaviti najviše dva filmska projekta u različitim kategorijama, a koji su prvenstveno namijenjeni javnom bioskopskom prikazivanju, kao i svakom drugom javnom prikazivanju, u izvornom obliku, na jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srpskoj.

Filmski projekti koji se dostavljaju na ovaj javni konkurs moraju ispunjavati opšte uslove i kriterijume te posebne kriterijume koji se odnose na  svaku od svaku od filmskih kategorija na koje se konkurs odnosi.

Javni konkurs sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti za 2019. godinu, kao i prateći projektni obrasci dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Konkursna dokumentacija i filmski projekat dostavljaju se isključivo na obrascima koje je propisalo Ministarstvo (prilozi 1, 2, i 3), a koji se popunjavaju elektronski i dostavljaju u elektronskoj i štampanoj formi,  u konkursom preciziranom broju primjeraka.

Javni konkurs ostaje otvoren 60 dana, odnosno do 2. decembra 2019. godine.​

Preuzeto sa: www.vladars.net