Studenti

Poziv za postdoktorske studije u Poljskoj

Poljska akademija nauka i Međunarodni institut za molekularnu biologiju ćelija u Varšavi, objavile su poziv za prijavu na dvogodišnje postdoktorske studije u okviru PASIFIC programa.

Program je finansiran od strane EU, a glavni cilj je da okupi 50 naučnika koji bi proveli dvije godine u pomenutim institucijama. Svaki stipendista će dobiti mjesečnu stipendiju od oko 2.500 evra u neto iznosu, a stipendistima će biti osiguran i budžet za istraživanje u iznosu do 93.000 evra po projektu.

Kandidati će sprovoditi svoje istraživanje na jednom od 68 instituta Poljske akademije nauka i umjetnosti ili na Međunarodnom institutu za molekularni i biologiju ćelija u Varšavi. Prije podnošenja prijave, od kandidata će se tražiti da pronađu i kontaktiraju odgovarajući institut i akademskog mentora koji će se obavezati da podrži dato istraživanje.

U pozivnom pismu navedeno je da se prijaviti mogu naučnici iz bilo koje oblasti.

Prijave su moguće od 15. marta do 30. juna 2021. godine, a po drugom pozivu od 15. septembra do 30. decembra 2021. godine.

Više informacija nalazi se na internet stranici https://pasific.pan.pl/, kao i na Euraxess portalu https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/578170.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci