Ministarstva

Obavještenje za sportske organizacije u vezi sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije

Obavještavamo sve sportske organizacije da je Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Vlade Republike Srpske od 04.03.2021. godine broj 69-1/21 u tački 10 propisana zabrana za organizovane rekreativne aktivnosti, trenažni proces i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista svih uzrasta osim profesionalnih sportskih aktivnosti uključujući i trenažni proces istih.

Navedenim zaključkom je zabranjeno organizovanje sportskih događaja kao i drugih sportskih aktivnosti osim takmičarskih aktivnosti koje su predviđene kalendarima takmičenja od strane sportskih saveza Republike Srpske, sportskih saveza na nivou BiH i međunarodnih sportskih asocijacija, za sve uzraste kao i trenažnog procesa za iste.

Organizacija dopuštenih aktivnosti mora biti u skladu sa uputstvom JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“, u kojem je između ostalog propisano fizičko rastojanje između lica kao i obaveza nošenja zaštitnih maski.

Podsjećamo da je zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica strogo zabranjena i da se ista odnosi i na sportske događaje.

Preuzeto sa: Ministarstvo porodice, omladine i sporta