Vijesti

„Radost života 65+“: Rukotvorine sa radionica poklonile u humanitarne svrhe

Humanitarno udružnje žena „Duga“, krajem prošlog mjeseca, završilo je projekat „Radost života 65 +“, čiji je cilj bio podrška sugrađankama treće životne dobi za samostalniji i kvalitetniji život.

Kroz radionice veza, tkanja, pletenja , keranja, te radionice kreativnog recikliranja tekstila, dekupaža i izrade čestitki, u periodu od 01. septembra prošle godine do 29. jnuara ove godine, nastajale su rukotvorine koje su izrađivale učesnice projekta, njih 36.

-Projekat im je omogućio socijalizaciju, naučile su nešto novo ili su unaprijedile postojeća znanja. Razvile su svoju kreativnost. S druge strane, svakako treba istaći koliki doprinos su polaznice radionica kroz ovaj projekat dale svojoj lokalnoj zajednici. Riječ je o dvije humanitarne akcije koje su provedene u vrijeme trajanja projekta. Sve to je doprinijelo da se bolje osjećaju, da steknu ili poboljšaju svoje samopouzdanje – kazali su iz Udruženja „Duga“.

Prva humanitarna akcija realizovana je tokom decembra. Rukotvorine nastale u radionicama veza, pletenja, tkanja i u kreativnoj radionici, bile su predmet humanitarne prodaje za podršku Roditeljskoj kući. Drugu akciju osmislile su polaznice radionice pletenja, koje su isplele komplete za novorođenčad i poklonile ih Centru za socijalni rad za novorođenčad iz socijalno-ugroženih porodica.

Humanitarno udruženje žena „Duga“ za sve učesnice ovog projekta dalo je mogućnost da se svake srijede od 10 do 12 časova druže u Etno kući, uz strogo poštovanje propisanih mjera koje su poštovane i tokom trajanja projekta „Radost 65+“.

Grad Banja Luka je sufinansirao ovaj projekat.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka