Organizacije

Lokalne zajednice prepoznale važnost omladinskog organizovanja i podržale mlade lidere u omladinskom aktivizmu

U okviru projekta “Omladinskim aktivizmom protiv ekstremizma u Prijedoru” koji realizujemo sa mladim liderima iz Prijedora, Novog Grada, Kostajnice i Kozarske Dubice prethodne sedmice organizovali smo sastanke sa službenicima za mlade iz pomenutih opština, ali i sa mladima koji u uzeli učešće u aktivnostima ovog programa.

Organizovani susreti sa predstavnicima opštinskih administracija rezultirali su promovisanjem projektnih aktivnosti, ali i ostvarivanjem mogućnosti saradnje za povoljniji položaj mladih i potencijalna organizovanja mladih u ovim opštinama.

U narednom periodu očekuju nas javni nastupi – kratki govori mladih lidera na Perpetuumovoj platformi slobode govora T.A.L.K.S. koji će se održati u Pozorištu Prijedor 27. februara 2021. godine.

Nakon predstavljanja, u timovima i po lokalnim zajednicama, mladi će raditi na realizaciji lokalnih inicijativa i kreiranju konkretnih rješenja za izazove sa kojima se susreću zajedno sa svojim vršnjacima.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Preuzeto sa: Perpetuum mobile