Vijesti

Šta vas asocira na Banju Luku: Biramo naslovnu fotografiju za sajt Grada

Kada kažete Banja Luka, na šta prvo pomislite? Na Gospodsku ulicu, Kastel, Vrbas, dajak, aleje, kesten, muzeje, pozorišta, Hram Hrista Spasitelja, Banski dvor, Borac, banjalučku lastu, Banj brdo ili na banjalučki ćevap i pivo…

Moglo bi se još mnogo toga nabrajati po čemu je prepoznatljiva krajiška ljepotica, ali to ćemo ostaviti vama uz poziv da se izrazite fotografijom, za koju kažu da govori više od hiljadu riječi, jer će možda baš vaša fotografija da krasi sajt Grada.

Jednostavno, fotografišite ono što vas asocira na Banju Luku i pošaljite nam svoje fotografije.

Od prispjelih, naša stručna komisija na čelu sa fotografom Aleksandrom Čavićem odabraće deset fotografija koje ćemo objaviti u nedjelju, 28. februara, na zvaničnim nalozima Grada na društvenim mrežama. Autor najbolje fotografije koja bude imala najviše lajkova, biće simbolično nagrađen time što će njegova fotografija mjesec dana biti naslovna na zvaničnoj internet stranici Grada Banja Luka.

Namjera je da baš februar, mjesec u kojem se prije 527 godina prvi put pominje ime našeg grada, završimo na ovaj simboličan način – posvećujući ga našem gradu i njegovim stanovnicima. Podsjetićemo da se 6. februara daleke 1494. godine grad prvi put pominje pod nazivom Banja Luka u povelji ugarskog kralja Vladislava II Jagelovića, izdatoj u Budimu na latinskom jeziku, iako je grad postojao i ranije.

Svoje fotografije, najviše dvije, snimljene u bilo kojem vremenskom periodu, možete poslati do 24. februara, do 12 časova, i to putem elektronske pošte na adresu: javnost@banjaluka.rs.ba

Veličina fotografija mora biti najmanje 3.000 px (300 DPI) po dužoj strani.

Prijavljene fotografije ne smiju na sebi imati vodene žigove niti bilo koje oblike potpisa. Moraju da budu memorisane tako da sadrže naziv fotografije, te ime i prezime autora. Npr. – Centar grada, Marko Marković.

Mogu učestvovati svi sugrađani bez obzira na to da li se bave fotografijom profesionalno ili amaterski, a organizatori imaju pravo koristiti fotografije za promociju ove akcije, uz potpisivanje autora.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka