Takmičenja

Red Bull Campus Clutch, globalno univerzitetsko eSport takmičenje

Red Bull Campus Clutch je globalno univerzitetsko eSport takmičenje kreirano za igru o kojoj se najviše govori, gleda, igra, igru godine – VALORANT.

U takmičenju učestvuje više od 300 univerziteta iz više od 50 zemalja širom svijeta i posvećeno je studentima koji žele igrati VALORANT kao profesionalci.

Ovo je jedinstvena prilika koja će omogućiti studentima da predstavljaju svoj kampus na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou. Uspješni timovi bit će potom upućeni na svjetsko finale gdje će se boriti za titulu najboljeg.

U Bosni i Hercegovini će biti održana dva kvalifikaciona turnira nakon čega slijedi veliko državno finale. Pravo učešća imaju studenti svih bh. univerziteta.

Potrebno je da oformite svoje timove od pet članova s kojima ćete se takmičiti. Stoga, zgrabite četvero prijatelja, predstavite svoj univerzitet, pokažite svoje besprijekorne vještine i provjerite imate li to što je potrebno za prolazak u svjetsko finale, vrhunski događaj na kojem će vaš tim biti ovjekovječen na svjetskoj sceni.

Studenti će tako imati priliku doći do globalnog finala koje se u Španiji održava od 18. do 21. juna 2021. godine, a na kojem će se boriti za titulu najboljih i sa studentima koji dolaze sa 300 univerziteta i iz 50 zemalja širom svijeta.

Prijavite se na ovome linku.

Šta je VALORANT?

VALORANT je 5na5 taktička pucačina u prvom licu (FPS) za PC, gdje preciznost znači jedinstvene agentske sposobnosti. Razvili su ga tvorci League of Legends, Riot Games. Princip igre je “traži i uništi” gdje “jedan tim napada postavljanjem bombe, a drugi brani izbjegavajući detonaciju”.

Preuzeto sa: hocu.ba