Organizacije

Šta ima u Dragočaju?

Hvala što pitate, ima svašta zanimljivo. Pripremamo se za realizaciju nekih novih aktivnosti u Zdravo da ste – Resursnom centru za djecu i mlade u Dragočaju.

O čemu se radi?

Najprije ćemo organizovati osam edukacija za 8 mladih aktivista iz Dragočaja na teme:

  • Omladinski rad,
  • Standardi i politike omladinskog rada,
  • Aktivno učešće mladih i omladinski aktivizam,
  • Metodi i principi omladinskog liderstva,
  • Zagovaranje,
  • Upravljanje projektima,
  • Organizacijske vještine,
  • Socijalne kompetencije omladinskih lidera.

Onda ćemo da putujemo. Grupa mladih će obaviti studijske posjete omladinskim centrima u Čelincu, Prnjavoru, Gradišci, Travniku, i Zenici kako bi se informisali o radu drugih organizacija i imali priliku vidjeti dobre primjere iz prakse, a po završetku svih edukacija i studijskih posjeta oni će uz mentorsku podršku realizovati i dvije inicijative u zajednici.

I šta još?

Jednom sedmično ćemo organizovati onlajn radionice – ZOOMionice (po metodologiji Udruženja „Most“, Gradiška) na teme emocionalne pismenosti, baštovanstva, životne sredine, te grafički dizajn/ilustrativna tipografija.

Jednom sedmično ćemo organizovati i Dragočajanke na kojima ćemo pričati o različitim temama koje su bitne mladima i široj zajednici i družiti se uz čaj. Dragočajanke će se održavati uživo u Zdravo da ste – Resursnom centru za djecu i mlade.

Djeca i mladi u zajednici će imati priliku ponovo da traže pomoć u učenju od starijih srednjoškolaca, studenata ili drugih profesionalaca i tako uspješnije privedu kraju ovu školsku godinu.

Zato…

Pridružite nam se! Mi se jako radujemo ovom druženju koje predstoji i nadamo se da će veliki broj vas pronaći nešto što ga zanima. Pratite nas na našim mrežama za više informacija. Zdravo da ste!

Ovaj projekat je implementiran zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodn irazvoj (USAID).

Preuzeto sa: Zdravo da ste