Vijesti

Poruka novog gradonačelnika: Vrata Gradske uprave biće otvorena za sve

Od danas, vrata Gradske uprave biće otvorena za sve sugrađane bez razlike i ovo će biti najotvorenija Gradska uprava do sada, rekao je u svom prvom obraćanju medijima novi gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Moja prva poruka Banjalučanim jeste da više ništa neće biti isto. To je princip na kojem ćemo moji saradnici i ja raditi i od toga neću odsutati dok god budem na funkciji gradonačelnika. 22 godine se čekao ovaj trenutak, Banjalučani i svi građani Republike Srpske sanjaju ovaj momenat i sada je taj san postao realnost. Svakog dana ćemo sprovoditi odluke koje će sistemski mijenjati ovaj grad – poručio je gradonačelnik Stanivuković.

On je precizirao da otvorena vrata Gradske uprave znače i da se moraju otvoriti ladice koje su godinama bile zatvorene, te najavio novu sistematizaciju u Gradskoj upravi na osnovu koje će biti ostvarene značajne uštede u gradskom budžetu.

Nova sistematizacija podrazumijeva manji broj odjeljenja, manji broj savjetnika i službenih automobila. Na bazi već sada napravljenih ušteda, to je 50.000 maraka mjesečno, odnosno oko 2,5 miliona KM za jedan četvorogodišnji mandat. Svaki račun mora biti prikazan, a biće tu i novi pravilnik o korištenju službenih automobila. Tim za reviziju je spreman i biće to dugotrajan proces, a ispitaćemo sve što možemo. Taj proces me neće usporavati kao gradonačelnika, revizija radi svoje, a mi gledamo u budućniost. Za one koji su kvalitetno i pošteno radili, neće biti problema – naglasio je Stanivuković.

Prvi čovjek grada, predstavio je i uži tim saradnika koji će mu pomagati u obavljalju ove odgovorne dužnosti.

Šef Kabineta gradonačelnika biće Vladimir Grujić, mašinski inženjer, sa dugim iskustvom u poslovnom svijetu. Tanja Vukomanović, diplomirani novinar i nestranačka ličnost, biće šef Tima za komunikaciju. Savjetnik za ekonomska pitanja biće Bojan Kresojević, koji je, ujedno, najbolji student Ekononmskog fakulteta i master ekonomije, takođe nestranačka ličnost. Željko Travar, sa ogromnim iskustvom u javnoj upravi, biće savjetnik za pravna pitanja – rekao je Stanivuković.

On je napomenuo da konkurs za najbliže saradnike u Kabinetu nije bio potreban, a da će za sva načelnička mjesta biti raspisan konkurs kako bi se prijavili najbolji.

Novi gradonačelnik Draško Stanivuković, obavijestio je novinare da je primopredaja dužnosti sa dosdašnjim gradonačelnikom Igorom Radojičićem obavljena na dostojanstven način kako je i običaj u modernim demokratrijama kojima težimo.

Neke podatke nisam dobio, kao što je problem piralena u Incelu. Otvorili smo mnoga važna pitanja kao što su problem preduzeća Akvana koja je u teškom položaju. Već sutra ćemo organizovati hitne sastanke, jer je bazen pred kolapsom. Takođe, već smo stupili u kontakt sa javnim prevoznicima kako bismo probali u najkraćem vremenu otkloniti postojeće probleme – zaključio je Stanivuković.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka