Događaji

INFO DAN: EU4AGRI – Bespovratna sredstva za primarnu poljoprivrednu proizvodnju

Agro Biznis Servis u saradnji sa Inovacionim centrom Banja Luka organizuje info sesiju “EU4AGRI – Bespovratna sredstva za primarnu poljoprivrednu proizvodnju.”

Projekat Evropske unije EU4AGRI objavio je javni poziv vrijedan 3,5 miliona KM za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Ukupno raspoloživa sredstva po ovom javnom pozivu iznose do 3,5 miliona KM. Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a). Za svaku investiciju podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35% od ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinansiranje iznosi minimalno 20%.

Ukoliko želite da saznate da li ste prihvatljiv aplikant, koju vrstu podrške možete dobiti kroz ovaj poziv kao i kako ispravno aplicirati, prijavite se na našu info sesiju i saznajte sve potrebne detalje.

Način prijave: popunite PRIJAVNI OBRAZAC

Datum održavanja: 29.12.2020.

Vrijeme. 10:00h

Mjesto: Inovacioni centar Banja Luka (Mladena Stojanovića 4)

Za dodatne informacije, kontaktirajte nas putem:

Telefona: 051 340 600

E-mail: dragana.ilibasic@icbl.ba

agrobiznis.servis@gmail.com

*Zbog aktuelne epidemiološke situacije, broj učesnika je ograničen, a info sesija će se održati uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Preuzeto sa: ICBL