Događaji

(KO)VIDI mlade?

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT okupit će omladinske lidere/ice, političke omladinske lidere/ice i službenike/ce za mlade kako bi uradili zajednički osvrt na 2020. godinu i razmotrili kako i koliko su mladi vidljivi u našem društvu, te dali smjernice za zajedničko djelovanje i rad s mladima u narednom periodu.

Istovremeno događaj je prilika za proslavu svih pojedinačnih i grupnih uspjeha službenika/ca za mlade, omladinskih lidera/ica i političkih omladinskih lidera/ica i organizacija civilnog društva koji su ostvareni u 2020. godini u saradnji sa Institutom i drugim relevantnim akterima. Kroz događaj želimo posebno proslaviti mlade koji su pokrenuli inicijative u svojim lokalnim zajednicama, vodili i vode nove procese, predlagali i predlažu sistemska rješenja za pitanja mladih, te službenike/ce koji podržavaju napore mladih ljudi u BiH.

Događaj se organizira u cilju promocije uspješnih priča za razvoj omladinskog sektora, ali i inspiracije za dalje zajedničko djelovanje za bolji položaj mladih u Bosni i Hercegovini.

Tokom cijele godine Institut je intenzivno radio na sistemskim i drugim rješenjima za mlade, podržavao njihove ideje i zagovarao kod predstavnika vlasti bolji položaj mladih u BiH. Zahvaljujemo se svim našim donatorima i partnerima koji su nas podržali u našem radu.

Preuzeto sa: FB event