Stipendije

Terra Summer rezidencijalna stipendija, Francuska

Stipendija Terra Summer, osnovana 2001. godine, okuplja doktorante američke umjetnosti i umjetnike u nastajanju širom svijeta radi devetonedeljnog rezidencijalnog programa u Živerniju u Francuskoj.

OBLAST: Više oblasti

OPIS: Program podstiče samostalan rad, istovremeno pružajući seminare i mentorstvo starijih akademika i umjetnika kako bi podstakao razmišljanje i debatu.

Stipendija pruža priliku učesnicima da prošire svoje akademske i kreativne horizonte, istraže međunarodne kulturne perspektive i uspostave doživotne konekcije i profesionalne mreže.

Stipendisti dobijaju:

  • Stipendiju od 5000 USD (umjetnici dobijaju dodatnih 300 USD za kupovinu materijala);
  • Putne troškove (do 500 USD za pojedince koji putuju iz Evrope, do 1200 USD za pojedince koji putuju iz SAD-a i Kanade i do 1500 USD za pojedince koji putuju sa drugih destinacija);
  • Smeštaj u rezidencijama Terra Foundation i hrana. Zbog prirode i formata programa, rezidencija ne može primiti članove porodice (uključujući partnere i djecu) ili druge goste.

USLOVI: Stipendija je otvorena samo za akademike

Mogu se prijaviti kandidati širom svijeta

Podnosioci zahteva moraju biti:

kandidat za doktorat koji istražuje američku umjetnost i vizuelnu kulturu ili njenu ulogu u kontekstu međunarodne umjetničke razmjene prije 1980. godine. Kandidati u fazi pisanja disertacije podstiču se da se prijave

Vizuelni umjetnik sa magistarskom diplomom ili ekvivalentom u vrijeme prijave. Prednost imaju kandidati koji su diplomirali u proteklih pet godina

Kako je radni jezik programa engleski, očekuje se da svi kandidati tečno govore; znanje francuskog je prednost, ali nije potrebno.

NAČIN PRIJAVE: Podnosioce prijava mora preporučiti njihov mentor za disertaciju ili profesor ili prethodni supervizor umjetničke škole. Svaki profesor može preporučiti najviše dva kandidata svake godine.

Za prijavu popunite aplikacionu formu: https://www.grantrequest.com/Login.aspx?ReturnUrl=%2fapplication.aspx%3fSA%3dSNA%26FID%3d35077%26sid%3d1538&SA=SNA&FID=35077&sid=1538

ROK ZA PRIJAVU: 15. januar 2021.

Detaljnije: https://www.terraamericanart.org/what-we-offer/grant-fellowship-opportunities/terra-summer-residency

Preuzeto sa: mladiinfo.me