Organizacije

Local Elections Academy – učesnici/e uspješno završili modul u Banjaluci!

U sklopu političke edukacije mladih „Local Elections Academy“ proteklih dana zavšeni su drugi i treći modul Akademije. Drugi modul održan je 26-29. novembra, treći se održavao na onlajn platformi „akademija.ba“.

Tokom drugog modula učesnici/e su imali priliku da se upoznaju i razmijene iskustva koja su stekli tokom svog političkog djelovanja, kao i da sa brojnim predavačima kroz edukativna predavanja u praktične radionice unaprijede svoja znanja.

Učesnici/e su imali priliku razgovarati i učiti od ministara Alena Šeranića, prof. Miloša Šolaje, Ilije Trninića, Ermina Hajdera, Dubravke Gajić, prof. Srđana Dušanića i novoizabranih odbornika Emira Galijaševića, Riada Idrizovića, Maje Nikolić – koji su dio 12. generacije Akademije za političke lidere/ke u BiH.

Oblasti koje je obuhvatao drugi modula su: zagovaranje, politička komunikacija i javni nastup, dok je fokus trećeg modula bio na ljudskim pravima i rješavanju sukoba.

Naši učesnici posjetili su, 27. novembra, Narodnu Skupštinu Republike Srpke (NSRS), gdje su imali priliku čuti istoriju i obići prostorije skupštine, te učestvovati u simulaciji rada i glasanja u NSRS. Osim toga, prisutnima se obratio i održao predavanje gospodin Slobodan Nagradić, savjetnik predsjenika NSRS.

Ova politička edukacije je odlična prilika za mlade političare/ke da se susretnu sa mogućnostima edukavanja putem onlajn platforme i od predavača tokom posjete u Banjaluci i ta stečena znanja, vještine i model edukacije kasnije koriste u svojim zajednicama što doprinosi održivosti političke edukacije mladih u BiH.

Događaj se održao uz poštovanje svih epidemioloških mjera i preporuka od strane Instituta za javno zdravstvo.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Informacije na ovoj stranici nisu zvanične informacije Vlade Sjedinjenih Američkih Država i ne predstavljaju stavove Američke agencije za međunarodni razvoj, Vlade Sjedinjenih Američkih država niti Međunarodne organizacije za migracije.

Preuzeto sa: Perpetuum mobile