Vijesti

Bogat program i ovogodišnje manifestacije „Petrovdanski dani Petrićevca“, 11. jula koncert Ane Bekute

Mještani naselja Petrićevac tradicionalno i ove godine proslavljaju praznik Svetih apostola Petra i Pavla, a tim povodom će od 11. do 13. jula biti održana manifestacija „Petrovdanski dani Petrićevca“.

Cilj ove manifestacije, kako ističu organizatori, jeste da se očuvaju vjera, običaji i tradicija.

U okviru ovogodišnjeg programa, na sportskim terenima pored Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ – 11. jula u večernjim časovima, tačnije od 19.30 časova biće održana dječija priredba, te nakon toga u 20.30 časova akademija.

Isto veče, 11. jula od 21.00 čas biće održan veliki koncert Ane Bekute, a organizatori poručuju da su svi sugrađani dobrodošli, a pozitivne energije, pjesme i dobrog raspoloženja zasigurno neće nedostajati.

Na Petrovdan 12. jula biće služena Sveta arhijerejska liturgija u crkvi „ Svetog Petra i Pavla“ na Petrićevcu, a potom će biti služen parastos poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, položeni vijenci i prislužene svijeće na Spomen-obilježju kod Crkve.

U okviru ove manifestacije biće održan i Petrovdanski turnir u futsalu, koji će se igrati 12. i 13. jula u Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“.

Manifestaciju, koja je čuvar tradicije i običaja, organizuju Mjesna zajednica Petrićevac i Parohija petrićevačka, uz podršku Grada Banje Luke.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka