IzdvajamoStipendije

Max Weber stipendije za studijski boravak u Firenci

Program Max Weber (MWP) pri European University Institute (EUI) poziva novinare i novinarke da se prijave za plaćeni boravak u Firenci između 30.9. i 29.11.2024.

Iskusni novinari i novinarke koji se zanimaju za društvene ili političke nauke, istoriju, ekonomiju ili pravo pozvani su da se prijave za boravak u EUI u trajanju do dvadeset dana, kako bi surađivali sa stipendistima Max Weber programa i stekli uvid u njihova istraživanja.

Program ‘Journalist in Residence’ za cilj ima unaprijediti saradnju istraživačke i novinarske zajednice i namijenjen je slobodnim i zaposlenim novinarima i novinarkama koji su zainteresirani za naučno novinarstvo u društvenim i humanističkim naukama i imaju najmanje pet godina radnog iskustva u medijima. Očekuje se dobro poznavanje pisanog i govornog engleskog jezika.

Prijava je ograničena na novinare i novinarke sa iskustvom i novinarskim uticajem u najmanje jednoj od zemalja koje ispunjavaju uslove: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Kosovo, Latvija, Litvanija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Poljska, Portugal, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, i Ukrajina.

Boravak se može realizirati u bilo koje vrijeme od 30.9. do 29.11.2024. godine, a može trajati najmanje dva, a najviše dvadeset dana.

Rokovi za prijavu su 30.6. i 30.9..2024.

Za više informacija o programu i prijavu, posjetite službene stranice organizatora.

Preuzeto sa: media.ba