GrantoviIzdvajamo

3 miliona evra za unapređenje održivog rasta i konkurentnosti MSP

​Objavljen je Prvi javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Fonda projekata malih vrijednosti projekta EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness). Poziv je otvoren za podnošenje projektnih prijedloga do 17. septembra 2024. godine. EmBRACE je pilot-projekat u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora kojim se finansira saradnja i unapređuje konkurentnost mikro i malih preduzeća.

Predmetnim pozivom finansiraće se projekti koji se odnose na prioritetnu oblast 1 Programa – Pametna ulaganja u istraživanje, inovacije i konkurentno preduzetništvo, odnosno Specifični cilj 1.3 – Unaprjeđenje održivog rasta i konkurentnosti mikro i malih preduzeća i stvaranje novih radnih mjesta u mikro i malim preduzećima uključujući produktivne investicije.

Na predmetni poziv mogu se prijaviti mikro i mala preduzeća iz programskog područja.

Neophodno je formirati partnerstvo koje se sastoji od najmanje dva partnera iz različitih zemalja uključenih u programsko područje, od kojih jedan mora biti iz države članice (Hrvatske). Ukupan budžet Poziva iznosi 3 000 000 evra. A detaljne informacije o Pozivu dostupne su OVDJE

Preuzeto sa: Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju