Vijesti

Prijave za polaganje prijemnih ispita do 28. juna

Prijave za polaganje prijemnih ispita za upis na prvi ciklus studija u akademskoj 2024/2025. moguće su od 24. do 28. juna tekuće godine.

Na Univerzitetu u Banjoj Luci prijava kandidata na prvi ciklus studija na sve članice može se izvršiti i elektronskim putem na portalu upis.unibl.org. Kandidati koji konkurišu elektronskim putem u obavezi su original dokumenta predati prilikom upisa.

Prijemni ispiti su zakazani za 1. juli u 9 časova, a na Medicinskom fakultetu prijemni ispit počinje u 14 časova. Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci polaganje prijemnog ispita traje od 1. do 5. jula, dok će se na Fakultetu bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci polaganje prijemnog ispita obaviti u dvije grupe 1. i 2. jula.

Medicinski fakultet – studije na engleskom

Prijavljivanje kandidata na studijske programe na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci u prvom roku traje od 10. do 28. juna, na adresi international.students@med.unibl.org. Polaganje prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu na engleskom jeziku, u onlajn  formatu, održaće se 3. jula.

Drugi upisni rok

Drugi upisni rok organizovaće članice Univerziteta u Banjoj Luci koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata. Kada je riječ o drugom roku, prijave za upis će trajati od 26.  do 31. avgusta, dok se prijemni ispiti polažu 2. septembra 2024. godine u 9 časova. Na Akademiji umjetnosti prijemni ispit u drugom roku traje od 2. do 6. septembra.

Drugi rok Medicinski fakultet – studije na engleskom jeziku

Prijavljivanje kandidata na studijske programe na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci u drugom roku planirano je od 12. do 30. avgusta ove godine, na adresi elektronske pošte international.students@med.unibl.org, a polaganje prijemnih ispita je onlajn 4. septembra.

Drugi i treći ciklus studija

Prijave za upis na drugi i treći ciklus studija na Univerzitetu u Banjoj Luci moguće su od 24. juna do 4. oktobra 2024. godine, do kada će kandidati moći predati svoje prijave. I kandidati koji upisuju drugi i treći ciklus studija imaju mogućnost elektronskih prijava na portalu upis.unibl.org, a originalna dokumenta treba da dostave na upisu.

Informacije o rangiranju prijavljenih kandidata i konačnoj rang-listi biće dostupne najkasnije do 18. oktobra na internetskim stranicama fakulteta / Akademije umjetnosti, a upis primljenih kandidata obaviće se od 21. do 25. oktobra ove godine.

Konkurs za upis studenata

E-upis na UNIBL

Vodič za upis studenata

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci