Događaji

Model Institucija Bosne i Hercegovine (MIBiH)

Poštovani potencijalni učesnici,

S velikim zadovoljstvom želimo vas pozvati da se pridružite Modelu Institucija Bosne i Hercegovine (MIBiH), jedinstvenom projektu koji smo osmislili s ciljem poticanja angažmana mladih u Bosni i Hercegovini na polju društvenih promjena. Kroz ovaj projekt, želimo vam pružiti priliku da aktivno sudjelujete u simulaciji rada institucija naše države, razvijate vaše vještine i steknete vrijedno iskustvo koje će vam koristiti u budućnosti.

MIBIH je inspiriran modelom Sarajevo Business Foruma, ali je prilagođen mladima i njihovim potrebama, uz podršku Grada Sarajeva i EU for Youth. Kroz ovaj projekt želimo stvoriti platformu koja će mladima omogućiti da se aktivno angažiraju u promjenama na pravnom, ekonomskom i političkom polju. Model Institucija Bosne i Hercegovine pruža vam priliku da se suočite s izazovima koje naša društva pred vas postavljaju i pronađete kreativna rješenja za iste.

Konferencija će trajati četiri dana i održavat će se u prostorijama Gimnazije SSST, kao i u drugim konferencijskim salama. Svečano otvaranje će se održati u Vijećnici, a tokom trajanja konferencije, fokus će biti na simulaciji rada različitih institucija Bosne i Hercegovine. Trenutno su u planu simulacije sljedećih institucija:

  • Vijeće Ministara Bosne i Hercegovine
  • Parlament Bosne i Hercegovine
  • Vlada Federacije Bosne i Hercegovine
  • Parlament Federacije Bosne i Hercegovine
  • Vlada Kantona Sarajevo
  • Skupština Kantona Sarajevo

Ova konferencija će vam pružiti priliku da se upustite u simulaciju rada ovih institucija, pružajući vam jedinstvenu priliku da razvijate svoje vještine vođenja, istraživanja, pisanja, javnog nastupa i rješavanja problema. Vaše sudjelovanje nije samo prilika za osobni razvoj, već i prilika da pokažete svoj potencijal i doprinosite izgradnji bolje budućnosti za našu državu.

Stoga, pozivamo vas da nam se pridružite na MIBIH konferenciji i budete dio pozitivnih promjena u našem društvu. Vaša prisutnost i angažman su od velike važnosti za uspjeh ovog projekta i za bolju budućnost Bosne i Hercegovine.

Više informacija na: gssstmibih@gmail.com

Izvor: Saopštenje