GrantoviIzdvajamo

Otvoren je Poziv za podnošenje prijedloga projekata za Omladinski fond „Lokalne inicijative mladih“!

Regionalni dijalog mladih za Evropu

Objavljujemo otvoreni poziv za podnošenje predloga projekata za Omladinski fond „Lokalne inicijative mladih“u okviru projekta Regionalni dijalog mladih za Evropu koji finansira Evropska unija.

Omladinski fond za lokalne inicijative mladih obezbediće grantove za podršku odabranim organizacijama civilnog društva za projekte koji će podstaći i unaprediti participativne omladinske politike u zajednicama Zapadnog Balkana kroz podršku omladinskim inicijativama i aktivnom učešću mladih u praćenju reformi i omladinskih politika u regionu Zapadnog Balkana.

Poziv je otvoren za organizacije civilnog društva registrovane u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu*, Severnoj Makedoniji i Srbiji.

Predlozi projekata u okviru ovog poziva biće dostavljeni u dvostepenoj proceduri: 1. korak – concept i 2. korak – puna prijava.

Rok za dostavljanje koncepta je 8. maj 2024. godine do 20:00 časova (po beogradskom vremenu).

Predlozi projekata se podnose na engleskom, „onlajn“ na e-mail adresu: youthfund@centaronline.org

Informativna sesija o ovom Pozivu biće održana onlajn, 12. aprila 2024. godine, od 12:00 do 13:30 časova (po beogradskom vremenu).

MPI će organizovati, pored moguće online sesije, in person info sesiju za zainteresovane OCD, koja će se održati u Skripta IdeaLab (Emerika Bluma 9) 12. aprila 2024. godine u 12:00 sati. S obzirom da je kapacitet ograničen, molimo da svoje prisustvo potvrdite što je prije moguće na e-mail info@mpi.ba.

Ako ste zainteresovani za učešće u ovoj sesiji, popunite prijavu putem formulara do 11. aprila 2024. godine.

Pitanja koja zahtevaju dalja objašnjenja mogu se poslati e-mailom najkasnije do 20. aprila 2024. godine na e-mail adresu youthfund@centaronline.org

Individualni odgovori će biti dostavljeni do 25. a.prila 2024. godine.

U nastavku možete pronaći Smernice za podnosioce prijava i priloge potrebne za podnošenje projekata. 

Omladinski fond „Lokalne inicijative mladih“ je finansijska podrška trećim licima, odnosno „sub-granting“ aktivnost u okviru trogodišnjeg regionalnog projekta „Regionalni dijalog mladih za Evropu“, koji finansira Evropska unija u periodu 2023-2026. Projekat „Regionalni dijalog mladih za Evropu“ se finansira kroz Program EU za civilno društvo i medije u korist Zapadnog Balkana i Turske za 2021-2023 (IPA III), a sprovodi ga Fondacija Centar za demokratiju iz Srbije kao vodeći partner u saradnji sa partnerskim organizacijama civilnog društva sa Zapadnog Balkana: Akademija za evropske integracije i pregovore (Albanija), Omladinski centar (Albanija), Kosovska inicijativa za stabilnost (Kosovo*), Mreža progresivnih inicijativa (Bosna i Hercegovina), Fondacija NVO Info centar (Severna Makedonija) i Regionalna akademija za demokratski razvoj (Srbija). 

Preuzeto sa: mpi.ba