Organizacije

Realizovane radionice sa mladima u cilju povećanja njihove zapošljivosti

“Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka” u saradnji sa SOS Dječija sela u BiH, realizuje projekat “Program osnaživanja i zapošljavanja mladih”. (https://www.facebook.com/SOS.Djecija.sela.BiH/).

U sklopu ovog projekta do sada smo realizovali sedam radionica iz priručnika “Temeljne životne vještine” zajedno sa mladima iz JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”.

Cilj projekta YEEP jeste da doprinese boljoj zapošljivosti mladih iz alternativne brige i drugih mladih osoba koji su u stanju socijalne potrebe putem unapređenja njihovih ličnih i poslovnih vještina. The Next Economy metodologija će im omogućiti da razviju svoje talente, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine koje su im potrebne za uspješnu integraciju na tržište rada – temeljne životne vještine i vještine zapošljivosti. (https://www.facebook.com/obuka.zaposljavanje.7).

Pored grupnih sesija sa mladima radimo i na individualnom razvojnom planu za sve učesnike projekta, kako bi što bolje odgovorili potrebama zapošljivosti svakog od učesnika.

Preuzeto sa: Perpetuum mobile