EdukacijaIzdvajamo

Obuka o video aktivizmu i ljudskim pravima

Udruženje građana „Zdravo da ste“, Banjalučki centar za ljudska prava i Kuća ljudskih prava Banja Luka organizuju obuku o video aktivizmu i ljudskim pravima u periodu od 11. do 13. aprila.

-Ova obuka nije samo obična – mi želimo stvoriti platformu za dijalog i aktivizam za tebe i tvoje vršnjake. Zajedno ćemo istražiti važne teme za naše zajednice i mlade generacije.
Pozivamo sve mlade iz Bosne i Hercegovine, starosti od 16 do 30 godina, da nam se pridruže na trodnevnom modulu na kome ćemo zajedno razgovarati o važnosti ljudskih prava i kako ih zaštititi i zagovarati. A najbolji dio? Praktično ćemo kreirati kratke video materijale koji će prenijeti našu poruku – navedeno je u saopštenju.

Pozivaju sve zaintereseovan da se prijave, jer su mjesta ograničena.

-Teme modula su: „Ma šta će nama ljudska prava?“, „Kako se boriti za zaštitu prava“, „Zagovaranje i video aktivizam“, a tema prakse je „Kreacija videa na licu mjesta“. Prijave sa biografijom možete poslati na info@zdravodaste.org najkasnije do 9. arpila do 15.00 časova. Troškove smještaja i putne troškove pokriva organizator. Broj učesnika je ograničen – navode organizatori.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka