EdukacijaIzdvajamo

Poziv za prijave na Stand Up Seminar

# Imaš između 14 i 18 godina?
# Nezadovoljan/a si odnosom društva prema tebi kao mladoj osobi?
# Dosta ti je tapkanja u mjestu i šuplje priče?
# Htio/la bi naučiti kako uraditi nešto cool i društveno korisno?
# Potrebna ti je finansijska podrška za implementaciju tvoje volonterske akcije?


Ako si se pronašao/la u rečenicama iznad, Fondacija Schüler Helfen Leben ima pravu priču za tebe. Ovo je idelana prilika za tvoje prve korake ka tome da postaneš društveno angažovan/a!

Ovaj seminar namijenjen je isključivo mladima koji imaju između 14 i 18 godina i nemaju iskustva u omladinskom aktivizmu. Sadržaj seminara će ti ponuditi odgovor na pitanje “Zašto bi se trebao/la društveno angažirati i kako to učiniti?”.

Kroz interaktivne radionice steći ćeš osnovna znanja iz oblasti građanskog angažmana u Bosni i Hercegovini, upoznati se sa značenjem volonterizma i dobiti praktične savjete kako i gdje se možeš uključiti, ako želiš raditi nešto za dobrobit mladih u tvojoj sredini. Pored teoretskog znanja, imat ćete priliku da dobijete i finansijsku podršku za implementaciju volonterske akcije u svojoj zajednici kako bi stekli svoje prvo volontersko iskustvo! 

Učešće na seminaru je besplatno, a implementira se u kombinaciji online i učenja uživo u tri faze:

I FAZA – Online seminar na SHL Moodle platformi
Učesnici će imati priliku kroz razne interaktivne materijale i druženja proširiti svoja znanja o temi seminara. Ovaj dio seminara održava se u dva ponuđena termina periodu od 19.04.-22.04.2024. godine i 26.-29.04.2023. Učesnici mogu izabrati termin koji njima više odgovara (u prijavnici).

II FAZA – Seminar koji će biti organizovan u trening centru SHL kuća u Sarajevu 
Na ovaj dio seminara bit će pozvani učesnici koji su uspješno završili prvu fazu seminara a čije ideje je komisija ocijenila kao najperspektivnije. Na ovom trodnevnom seminaru u SHL trening centru u Sarajevu učesnici će imati priliku detaljno razraditi svoju ideju za volontersku akciju te napisati plan za implementaciju volonterske akcije. Ovaj seminar se održava u SHL trening centru – SHL kuća u periodu od 17.-19.05.2024. godine. 

III FAZA – Volonterska akcija u tvom gradu
Nakon uspješnog kompletiranja prve dvije faze seminara, učesnici će biti osposobljeni da implementiraju volonterske akcije u svojim gradovima. SHL će učesnicima obezbjediti finansijsku i mentorsku podršku za implementaciju volonterskih akcija. 

Poziv za prijave na seminar otvoren je do ponedjeljka 15.04.2024. do 12.00h.


Prijavnicu za Stand Up Seminar možeš popuniti ovdje.

Za sve dodatne informacije možeš se obratiti SHL Sarajevo timu na mail srdjan@shl.ba u inbox na fan page-u Fondacije ili nas pozvati na broj 033/550-662.

Preuzeto sa: SHL