Jelen Business Case Challenge 2020.

Jelen te zove na sedmo takmičenje u studiji slučaja! Budi kreativan, osmisli projekat i osvoji vrijednu nagradu! Smatraš da si kreativan/na? Vjeruješ da tvoji prijatelji i ti imate ideje koje su originalne, zanimljive i primjenjive? Okupi ekipu, osmislite projekat koristeći svoje znanje, kreativnost i uz timski rad osigurajte vrijedne nagrade i neprocjenjivo iskustvo!

Na koje teme se možete prijaviti?

 • Digitalni Jelen
 • Jelen i tvoj grad (regionalni pristup)
 • Društveno-odgovorni Jelen (društveno-odgovorna kampanja)

Kako do rješenja?

 • Napravite istraživanje/ anketu, pitajte prijatelje šta misle o Jelen brendu, o njegovim prednostima i nedostacima, o konkurenciji na tržištu, i napravite SWOT analizu Jelen piva i dva glavna konkurenta na tržištu BiH.
 • Napravite istraživanje/ anketu na izabranu temu koje će biti osnova za kreiranje projekta.
 • Osmislite projekat na neku od zadanih tema.
 • Razradite projekat sa detaljno definisanim aktivnostima, vremenskim okvirom, zaključcima.
 • I na kraju, dobro se zabavite, doživite neprocjenjivo iskustvo i osvojite vrijedne nagrade!

Ko može da učestvuje?

Učešće mogu uzeti studenti svih fakulteta u timovima od dvoje, maksimalno troje članova!

Prijave slati na jelen.bcc@cerk.info

Prijavu možete preuzeti na ovom linku. Rok za slanje prijava je 01.12.2020. godine.

Svi timovi koji se prijave do 20. novembra će imati mogućnost prisustvovati online događaju „MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY“ na kojem će domaći i inostrani predavači govoriti o interesantnim temama iz oblasti marketinga, koja će biti korisna za izradu samih radova/rješenja.

Rok za predaju finalnih radova je 15.12.2020. godine.

Format rješenja: Prezentacija (u formatu po izboru) i projekat u WORD dokumentu.

Učestvujte, naučite nešto novo, zabavite se i osvojite vrijedne nagrade!

Ukoliko epidemiološki uslovi ne dozvole održavanje finala uživo, biće održano putem online platforme Zoom.

Srećno i živjeli

Digitalni Jelen

Osmislite mobilnu aplikaciju za promociju u HORECA i trgovačkim lancima (fokus treba da bude na tome da potrošač za kupljenu određenu količinu Jelen piva odigra igru na tabletu/telefonu i osvoji neku od nagrada) Ili osmislite aplikaciju koja će omogućiti inovativan način promocije Jelen piva on-line (npr. jednostavna arkadna igra, pub kviz i sl.), sa fokusom na to da bude zabavna, da pruži korisne informacije i mogućnost za osvajanje neke od Jelen nagrada. Osmislite način promocije Jelen on-line aplikacije kroz medijske kanale (digital, radio, OOH, print) kao i nagrade, kako bi privukla što više korisnika.

Jelen i tvoj grad

Osmislite nastup Jelena po većim gradovima u regiji/ regijama (Krajina, Posavina, Semberija, Romanija, Hercegovina) i dodatno ga približite potrošačima. Osmislite način na koji Jelen treba da komunicira (lokalno relevantne poruke za veće gradove po regijama i vizuali po kojima su prepoznatljivi) i plan aktivnosti koje bi se realizovale u okviru projekta! Kreirajte inovativan način promocije (u skladu sa specifičnostima regije) kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, veliki trgovački lanci) i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print) po regijama. Identifikujte specifičnosti regija i bitne događaje na kojima Jelen pivo treba da bude prisutno kao i regionalne nagrade.

Društveno-odgovorni Jelen

Osmislite društveno-odgovorne projekte koji bi se mogli realizovati kako bi unaprijedili stanje i dodatno izgradili imidž Jelen brenda. Osmislite kako Jelen treba da komunicira sa potrošačima na društveno-odgovoran način kao i plan aktivnosti koji bi se realizovao u okviru projekta (odgovoran odnos prema alkoholu, zaštita životne sredina). Kreirajte projekat i osmislite na koji način Jelen može biti pozitivan primjer u segmentu društvene odgovornosti na tržištu i odgovoran u zajednici u kojoj djelujemo.

Nagrade:

 • 1.000 KM
 • 500 KM
 • 300 KM
 • Specijalna nagrada za najkreativniji tim

Rok za slanje prijava je 01.12.2020.

Pratite sve aktuelnosti i na fb eventu Jelen Business Case Challenge-a

Preuzeto sa: CERK