Vijesti

Objavljen konkurs: Prijavite projekte iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva

Grad Banja Luka raspisao je javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2024. godinu.

Visina sredstava koja se mogu dodijeliti po jednom projektu iznose do 15.000 KM. Subjekat, koji konkuriše može prijaviti jedan projekat.

Javnim pozivom obuhvaćene su oblasti pozorišne, filmske muzičke i muzičko-scenske umjetnosti umjetnosti, vizuelnih umjetnosti, književnosti, izdavaštva i umjetničke interpretacije kulturnog nasljeđa.

Moguće je prijaviti projekte iz oblasti pozorišne, filmske, muzičke i muzičko-scenske umjetnosti, vizuelnih umjetnosti, književnosti i izdavaštva i umjetničke interpretacije kulturnog nasljeđa za 2024. godinu, kojima se podstiče:

  • umjetničko stvaralaštvo i kreativne industrije;
  • amatersko, kulturno i umjetničko stvaralaštvo;
  • sprovođenje i unapređivanje edukacije u oblastima kulture;
  • dječije stvaralaštvo, stvaralaštvo za djecu i mlade u oblasti savremenog umjetničkog stvaralaštva, produkcije, kreativnih industrija i podsticanje mladih talenata;
  • kulturni i kreativni rad osoba sa invaliditetom i dostupnost svih kulturnih sadržaja osobama sa invaliditetom;
  • umjetničko i kulturno stvaralaštvo društveno osjetljivih grupa i decentralizacija kulture.

Prijave na javni konkurs sa potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti do 28. marta Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem prijemne kancelarije Gradske uprave Grada Banja Luka, broj 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: Javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, broj: 07-6-119/24 ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, Banja Luka.

Sve informacije u vezi sa javnim konkursom zainteresovani mogu dobiti putem telefona broj: 051/244-444 lokal 758, ili direktno u kancelariji broj 26.

Javni konkurs i potrebna dokumentacija objavljeni su na sajtu Grada – OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka