EdukacijaIzdvajamo

Radionica: 3 konkretna motivacijska alata za svaku edukaciju

Polaznici vaše edukacije već na samom početku dolaze s potpuno različitim razinama motivacije. Također, tijekom edukacije njihova razina motivacije se mijenja. Kako možete utjecati na njihovu razinu motivacije i da li to ima utjecaja na postizanje željenog ishoda vaše edukacije?

U ovoj kratkoj i praktičnoj radionici dobit ćete 3 konkretna alata koja možete primjeniti na vašoj edukaciji, bilo da radite u online ili offline svijetu.

Odaberite termin i lokaciju

                              18.03.2024. 12:00 / Online                            

platforma Google Meet, podaci za spajanje bit će poslani naknadno

Cijena

BESPLATNO

Besplatno. Svaka sljedeća radionica biti će malo skuplja.

REZERVIRAJTE TERMINPITAJTE EDUKATORA

O edukaciji

Imate idealnog polaznika vaše edukacije? Sluša vas od prve do zadnje minute, sve upija, pamti i još k tome zapisuje u bilježnicu, ima fotografsko pamćenje i dan nakon edukacije sve naučeno primjeni u životu?

(Ako imate, javite mi se.)

Ako nemate, možda trebate razmisliti o tome što vašeg prosječnog polaznika motivira i da li vi možete utjecati na njegovu motivaciju.

Ako vjerujete da možete utjecati na motivaciju polaznika vaše edukacije, onda je ova radionica za vas. Da li mislite da i sam način na koji educirate, način prezentacije gradiva, interaktivnost edukacije te vanjski faktori nevezani uz sadržaj imaju utjecaj na motivaciju?

Neke od parametara koji utječu na motivaciju možemo podesiti i, još bolja vijest, možemo ih uklopiti u sadržaj. (To zapravo znači da više ne trebate raditi pauzu s napitcima u koje ste poskrivečki sipali kofein u prahu da ih održite budnim.)

Što ćete naučiti?

  • Upoznavanje i rad s praktičnim alatima koji utječu na motivaciju
  • Testiranje spomenutih alata na vlastitoj koži
  • Osnove intrinzične motivacije

Sadržajne cjeline

Ova radionica koristi koncept iskustvenog učenja kako bi u potpunosti razumjeli alate koje naučite i za njih našli najbolji način primjene.
Očekuje se vaša interakcija s uključenom kamerom i mikrofonom, ne možete se prijaviti da “samo gledate”. Ne zato jer smetate, već zato što možete bolje iskoristiti vlastito vrijeme.

  1. Praktičan zadatak 1
  2. Praktičan zadatak 2
  3. Praktičan zadatak 3
  4. Refleksija na izvedbu zadatka i prepoznavanje alata koje smo koristili
  5. Teorija intrinzične motivacije u (doslovno) dvije rečenice i procjena primjene spomenute teorije u praksi

Detalji o praktičnim zadacima koje izvodimo namjerno nisu navedeni jer element iznenađenja također može biti koristan. Svaki zadatak na kojem radimo ujedno je i alat kojeg ćete moći dalje primjenjivati na vlastitim edukacijama.
Nakon izvedenih zadataka prebacit ćemo se na “meta” razinu te analizirati tok motivacije i mogućnost primjene teorije intrinzične motivacije kroz obrađene alate.

Ciljana publika

  • Edukatori koji žele utjecati na razinu motivacije polaznika tijekom edukacije
  • Edukatori koji žele utjecati na razinu motivacije polaznika nakon edukacije
  • Edukatori koji vjeruju da mogu utjecati na motivaciju polaznika
  • Edukatori koji su spremni odvojiti postotak vremena edukacije kako bi motivirali polaznika
  • NIJE ZA: edukatore koji stavljaju sebe u fokus edukacije

Ako vas zanima iskustveno učenje kao alat u edukaciji – ovo je prva online radionica koju sam u potpunosti uspio provesti kroz metodologiju iskustvenog učenja, pa vam može biti zanimljiva kao online edukatoru čak i ako vas sama tematika nije u potpunosti dotakla.

Detalji edukacije

Trajanje: 1 h 30 min

Broj polaznika: do 12

Pristup: Otvorena edukacija

Svatko se može prijaviti za ovu edukaciju.

Edukacija za: POČETNIKE

Nisu potrebna predznanja o temi.

Nakon završetka edukacije:

Materijali: da

Prezentaciju i/ili ostale materijale dobivate nakon ili za vrijeme edukacije.

Snimka edukacije: Nema snimke

Nećete moći pregledavati snimku nakon održavanja.

Certifikacija: Bez certifikacije

Edukator ne izdaje certifikat ni uvjerenje.

Edukatori

Oliver Linzbauer

Oliver Linzbauer

skillbuilder

Zadnjih nekoliko godina bavi se iskustvenim učenjem kao superiornim alatom u edukaciji. Instruktor je globalne organizacije Outward Bound koja mlade podučava socijalnim vještinama i grupnoj dinamici. Profesionalno se fokusira na primjenu osobnog razvoja u svim životnim sferama, s naglaskom na razvoj timova u poslovnim okruženjima. Pri Plavom uredu vodi “Razvoj leadershipa za mlade poduzetnike”, a po potrebi i “Budi voditelj radionice”, radionicu osposobljavanja edukatora. Znanje prvenstveno stječe iz vlastitog životnog iskustva i promatranja ljudi, te ga usavršava kroz razne knjige i tečajeve iz područja psihologije, filozofije i duhovnosti. Da sve potvrdi prolazi i ozbiljne edukacije koje se bave temama komunikacije, leadershipa, pozitivne psihologije i facilitacije (kratice koje svi volimo: TTT, NLP, Braveheart FTLW, PP).

Prijave na: eduza.hr