EdukacijaIzdvajamo

Webinar: Važno je preduzimati promjene i znati kako to činiti

Danas si nijedna organizacija ne može priuštiti da miruje i posluje na isti način kao što je to činila ranije. Iskusni će reći da je 6 najskupljih riječi u biznisu:”mi smo to uvijek tako radili”. Stoga, da bi bile ukorak s vremenom, ali i uspješno rješavale svakodnevne probleme u poslovanju, organizacije trebaju prigrliti promjene i biti spremne ih poduzimati. To više nije opcija, danas je to nužnost i ujedno pokazatelj zrelog i odgovornog vodstva. Budite takav lider!

Odaberite termin i lokaciju

06.03.2024. 10:30 / Online                            

Cijena

BESPLATNO

REZERVIRAJTE TERMINPITAJTE EDUKATORA

O edukaciji

Živimo u vremenu ne samo stalne, već i ubrzane promjene – mijenjaju se tehnologije, načini i mjesta rada, ponašanje zaposlenika smjenom generacija, navike kupaca i brojne druge stvari. To direktno utječe na poslovanje svake organizacije, neovisno o sektoru i industriji u kojima djeluju.

Svi koji žele ići ukorak s vremenom i (p)ostati tržišno konkurentni, trebaju biti otvoreni i spremni za promjene; to se također odnosi i na organizacije koje se učestalo susreću s problemima u poslovanju.

Nažalost, mnoge organizacije problemima koje imaju i prilikama koje im se pružaju pristupaju olako i s nedovoljno stručnih znanja. Takvo postupanje će u većini slučajeva rezultirati neuspjehom i samo produbiti već postojeće izazove u organizacijama.

Situacija se dodatno komplicira kada takvi problemi, izazovi i prilike zahtijevaju neke značajnije promjene u načinu poslovanja.

No, promjena se ne treba bojati. Štoviše, trebamo ih prigrliti i više poduzimati, ali to trebamo činiti promišljeno i stručno, a ne ih prepuštati slučaju.

Kada promjene razumijemo, a posebno kada ih prihvaćamo kao normalnu pojavu, tada pokazujemo poslovnu zrelost i korak smo bliže ostvarenju ciljeva i željenih ishoda.

Stoga, bilo da se susrećete s problemima u poslovanju ili želite činiti proaktivne promjene, možda čak i provesti poslovnu transformaciju, na pravom ste mjestu.

Ovaj 1-satni besplatni webinar naučit će vas što su promjene, kakve sve promjene postoje, kako izgleda proces prolaska kroz promjenu, što znači upravljati promjenama te zašto su ta znanja važna za gotovo svaku organizaciju danas, a posebno za svakog (budućeg) rukovoditelja i lidera.

Ovo je prilika da se pobliže upoznate s ključnim obilježjima organizacijskih promjena i ujedno naučite zašto posjedovanje znanja o njihovom upravljanju danas više nije opcija, već nužnost.

Jer, znajte, uvoditi promjene, a ne razumjeti ih i ne znati zašto i kako njima upravljati je kao voziti auto, a ne znati prometne propise i time biti kontinuirana opasnost na cesti.

Želite li biti takav rukovoditelj?!

Sigurna sam da ne.

Prijavite se na webinar i pokažite da ste zreo i odgovoran rukovoditelj, koji je dobar za sebe i svoj tim, odjel ili čak cijelu organizaciju!

Želite saznati više o temi upravljanja organizacijskim promjenama?

  • Pogledajte video podcast Eduza Show #74 na temu: Upravljanje promjenama – prilika za rast, a ne bauk

MOGUĆNOST: Ovaj webinar moguće je održati i u privatnom terminu po dogovoru, samo za zaposlenike u vašoj organizaciji (online, do 10 osoba, cijena 350 €) – ako ste zainteresirani, pošaljite upit na am.maric@amm-consulting.hr

Što ćete naučiti?

  • Što su zapravo promjene
  • Koje sve vrste promjena razlikujemo
  • Koji su to temeljni principi iza svake promjene
  • Što za neku osobu znači proći kroz proces promjene
  • Zašto je važno znati stručno upravljati promjenama
  • Tko je sve uključen u upravljanje promjenama
  • Kako su povezane organizacijske promjene i organizacijska kultura

Sadržajne cjeline

  1. Što su promjene
  2. Vrste promjena i temeljni principi iza njih
  3. Prolazak kroz promjenu
  4. Važnost stručnog upravljanja promjenama
  5. Kompleksnost upravljanja promjenama
  6. Donositelji odluka i ključni partneri u vezi s upravljanjem promjenama
  7. Važnost poznavanja organizacijske kulture
  8. Pitanja i odgovori

Ciljana publika

  • Vlasnici kompanija
  • Rukovoditelji svih razina (privatni i javni sektor)
  • Voditelji odjela i timova
  • Voditelji projekata i programa
  • Poduzetnici
  • Svi oni koji su zaduženi za pokretanje i provođenje promjena
  • Djelatnici u području ljudskih resursa
  • Voditelji ureda
  • Svi oni koji aspiriraju postati rukovoditelji, a posebno lideri

Detalji edukacije

Trajanje: 1 h

Broj polaznika: do 15

Pristup: Otvorena edukacija

Svatko se može prijaviti za ovu edukaciju.

Edukacija za: POČETNIKE

Nisu potrebna predznanja o temi.

Nakon završetka edukacije:

Materijali: da

Prezentaciju i/ili ostale materijale dobivate nakon ili za vrijeme edukacije.

Snimka edukacije: Nema snimke

Nećete moći pregledavati snimku nakon održavanja.

Certifikacija: Bez certifikacije

Edukator ne izdaje certifikat ni uvjerenje.

Edukatori

Ana-Marija Marić

Ana-Marija Marić

univ. spec. oec., CCMP, PMP; Menadžment konzultant

Ana-Marija posjeduje široku stručnu naobrazbu i 20-godišnje profesionalno iskustvo u području menadžmenta, stečeno u različitim sektorima, industrijama i projektima. Prvi je i jedini industrijski certificirani stručnjak za upravljanje promjenama (CCMP) u Hrvatskoj i regiji te je ujedno i certificirani stručnjak za upravljanje projektima (PMP), NLP leadership i coaching te dijagnostiku, promjenu i upravljanje organizacijskom kulturom. Također je i Mentor za razvoj poslovanja u sklopu projekta BOND-2, čiji nositelj je HAMAG-BICRO. U praksi se posebno specijalizirala za pitanja poslovne učinkovitosti te pokretanje i provedbu organizacijskih promjena i transformacija. Danas je vlasnica AMM CONSULTING-a i pruža savjetodavne i druge usluge vezano za poslovno i projektno upravljanje.

Prijave i više informacija na: https://www.eduza.hr/vazno-je-poduzimati-promjene/155/