EdukacijaIzdvajamo

Poziv za učešće: Trening za trenerice (vršnjačke edukatorice)

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na trening za trenerice  “Edukacija o rodno zasnovanom nasilju” sa specifičnim fokusom na osnaživanju mladih djevojaka da vode radionice u svojim lokalnim zajednicma na temu rodno zasnovnog nasilja, a koji će biti održan od petka 22. 3. 2024. do nedjelje 24. 3. 2024. godine u okolini Sarajeva.

Trening za trenerice (ToT) je namijenjen svim mladim djevojkama (od 16 – 23. godine) koje su aktivne u svojim lokalnim zajednicama kao pojedinke i/ili kao dio formalnih i neformalnih ženskih grupa u BiH i koje žele da prošire svoje znanje vezano za temu nulte tolerancije na sve oblike nasilja.  

Trening koji smo dizajnirale traje tri dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama i istraživanje, radionice i dodatne aktivnosti (filmovi, istraživanja, itd.). Program omogućava lični rast polaznica, jer osigurava individualno učenje kao i rad u timu, te siguran prostor u kojem svaka učesnica dobija podršku, te koji potiče kreativnost i originalnost svake učesnice. Trening je interaktivnog karaktera, a metode rada uključuju: razgovore, vježbe,  prezentacije i rad u grupama.

ToT se organizuje u sklopu projekta “EmpowerHer” koji se realizuje u saradnji sa UNICEF-om Bosna I Hercegovina kroz program za adolescentice. Cilj projekta je da se osnaži 10 mladih djevojaka na temu rodno zasnovanog nasilja i da stečeno znanje i vještine prenesu kroz radionice u svojim loklanim zajednicima. Pored treninga i radionica, učesnice će učestvovati i u osmišljavanju online kampanje protiv rodno zasnovanog nasilja.

Trajanje treninga je tri dana, a zvanično počinjemo sa radom u petak 22. 3. 2024 godine u 15.00 sati i završavamo u nedjelju 24. 3. 2024. nakon 14.00 sati (poslije ručka).*

Troškove ToT-a, smještaja, hrane i pića, kao i troškove puta snosi Fondacija CURE (http://www.fondacijacure.org/) u saradnji sa UNICEF-om  Bosna i Hercegovina.

Aplikaciju za prijave za trening možete popuniti online, a vaše prijavnice molimo da pošaljete do ponedjeljka 11. 3. 2024. do 12.00 sati.

Napomena: * Dnevni red i detalje šaljemo prijavljenim učesnicama.

Srdačan pozdrav iz Fondacije CURE i radujemo se susretu.

Dobrodošle!

Preuzeto sa: Fondacija CURE