EdukacijaIzdvajamo

Učestvuj u programu podrške zapošljavanju mladih

Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice” Banja Luka u saradnji sa SOS Dječijim selima BiH od 2019.godine uspješno doprinosi boljoj zapošljivosti mladih.

▪Ono što smo uspješno započeli nastavljamo i na YEEP II projektu, s timu vezi pozivamo sve mlade ljude sa teritorije grada Banja Luka koji aktivno traže posao da se prijave na YEEP Obuku osnovnih životnih vještina i vještina zapošljivosti.

▪Obuka je koncipirana kroz 2 modula koja se temelje na razvoju osnovnih životnih vještina i vještina zapošljivosti.

▪Rad sa mladima se temelji na The Next Economy metodologiji koja mladim osobama omogućava da razviju svoje talente, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine potrebne za uspješnu integraciju na tržište rada.

▪Prije početka obuka, trenerice će obaviti individualne razgovore sa svakom mladom osobom i potpisati Ugovor o redovnom učešću, izraditi Individualni razvojni plan, koji može sadržavati i dodatne obuke, kurseve stranih jezika, za svaku mladu osobu pojedinačno, kao i dodatne stručne obuke (prekvalifikacija/dokvalifikacija) ukoliko se procijeni da će doprinijeti zapošljivosti mlade osobe.

▪Pored svega navedenog mladi će dobiti podršku kroz individiualne i grupne coaching sesije.

▪️Poziv je otvoren do 23.2.2024. (petak) do 15h, a prijaviti se možete putem linka https://docs.google.com/forms/d/1DkWvN_pLjxCXa01AbtebAQ4AgSZfMvPFLyK90capUtY/viewform

▪️Za sve eventualne nedoumice, obratite se putem mejla kavaz.sonja1996@gmail.com i ljilja096@gmail.com

Preuzeto sa: Instagram @perpetuummobilebl