Događaji

Od 13. februara: Četvrti festival italijanske kulture „Insieme“ 2024

Festival italijanske kulture „Insime“ 2024. biže održan u Banjoj Luci od 13. do 15. februara u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Festival će biti otvoren u utorak, 13. februara sa početkom u 20.00 časova koncertom kamernog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske „Pučini – početak i kraj“.

Narednog dana, 14. febuara od 19.00 časova u Domu omladine biće održano predavanje „Vijek sjećanja – 100 godina od smrti Pučinija“, dok će završnog dana festivala, 15. februara biti otvorena izložbena postavka „Toskana i Pučini“ u prostorijama Saveza nacionalnih  manjina Republike Srpske.

Festival „Insime“ 2024. je osmišnjen kao multikulturalni, multietnički, te umjetnički kaledioskop koji za potrebe ljubitelja kulture i umjetnosti ima za cilj da obogati kulturu Republike Srpske, ali i regiona.

Kada je riječ o samom festivalu, kao i prethodne godine, pripremljen je bogat program koji za cilj ima da promoviše italijansku umjetnost, a samo neki od sadržaja koji će biti promovisani tokom tri dana, koliko će trajati ovaj festival, su muzika, drama, slikarstvo, fotografija i slično.

Festival italijanske kulture “Insieme” 2024.  je manifestacija koja se na inicijativu Udruženja Italijana Banja Luka održava po četvrti put u Banjoj Luci.

Grad Banja Luka podržao je ovu manifestaciju, a kompletan program možete da pogledate OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka