EdukacijaIzdvajamo

Program obuke za medijske profesionalce iz zemalja Zapadnog Balkana

Projekat podrške razvoju medija na Zapadnom Balkanu The Western Balkans Media for Change otvorio je poziv za program obuke za medijske profesionalce iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

Executive Learning Series je program kreiran da osposobi pojedince da prošire svoj medijski uticaj, vodeći ih kroz korake, metodologiju i etička razmatranja u rješavanju njihovih organizacijskih i strateških izazova i usmjeravajući ih u napredovanju u njihovim medijskim ekosistemima.

Program se satoji od tri radionice koje će biti održane u periodu od tri mjeseca tokom 2024. godine, praćene pripremnim i pratećim zadacima i mentorstvom:

  • Masterclass 1: Kako zamisliti budućnost: predviđanje i izgradnja scenarija (Varšava, 22 – 25.3.2024.)
  • Masterclass 2: Kako razmišljati strateški: Učiniti strategiju lakim i svakodnevnim alatom za efikasnu transformaciju (Skoplje, 19 – 22. 4.2024.)
  • Masterclass 3: Kako izmjeriti uspjeh: Definisanje ključnih metrika za razvoj organizacije i kontinuirano unapređenje (Beograd, 10 – 13.5.2024.)

Troškove učešća, uključujući put, smještaj i obroke za odabrane učesnike i učesnice pokriva organizator.

Idealan učesnik je osoba sa kapacitetom, sposobnošću i velikim interesovanjem za organizacionu transformaciju, željom da svoj tim dovede na viši nivo i radoznalošću za nove načine razmišljanja, planiranja i obavljanja svojih dužnosti.

Program ima za cilj da privuče pojedince koji predstavljaju medijske organizacije sa Zapadnog Balkana (Srbija, Severna Makedonija, Albanija, Kosovo, Bosna i Hercegovina i Crna Gora) koji Idealan učesnik je osoba sa kapacitetom, sposobnošću i velikim interesovanjem za organizacionu transformaciju, željom da svoj tim dovede na viši nivo i radoznalosti za nove načine razmišljanja, planiranja i obavljanja svojih dužnosti.

Program ima za cilj da privuče pojedince koji predstavljaju medijske organizacije sa Zapadnog Balkana (Srbija, Severna Makedonija, Albanija, Kosovo, Bosna i Hercegovina i Crna Gora) koji unose inovativan pristup ili praksu u svoj rad, posvećeni su razvoju društva/zajednice ili društvenim promjenama u svom bliskom okruženju i pokazuju senzibilnost ili predstavljaju marginalizirane grupe, mlade ili rodne i socijalne politike i prakse u svom radu.

Rok za prijave: 15.2.2024.

Za više informacija o programu i prijavi, posjetite službene stranice organizatora.

Preuzeto sa: media.ba