IzdvajamoTakmičenja

Spelling Bee/Pčelice sricanja takmičenje

Dragi učenici 1. i 2. razreda srednje škole,
Ukoliko želite učestvovati u Spelling Bee/Pčelice sricanja takmičenju koje organizuje Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini molimo vas da se prijavite u Američki kutak Banja Luka ili lično (adresa Kutka: Kralja Petra I Karađorđevića 115) ili putem e-maila: americancornerbanjaluka@gmail.com. do 10.februara.

Takmičenje će imati tri nivoa: lokalni nivo, regionalni nivo koji će se održati u devet Američkih kutaka širom Bosne i Hercegovine i finale koje će se održati u Sarajevu u mjesecu maju 2024. godine.

Svi učenici koji se kvalifikuju za regionalna takmičenja, kao i oni koji se kvalifikuju za finalno takmičenje primiće certifikat o učešću od strane Ambasade SAD i prigodne nagrade. Po dva finalista sa svakog regionalnog takmičenja (18 finalista) će o trošku Ambasade SAD putovati u Sarajevo sa roditeljima, kako bi učestvovali u finalnom takmičenju.

Za tri finalista takmičenja u Sarajevu su osigurane novčane nagrade.

Početkom mjeseca marta 2024. godine će se održati lokalna takmičenja, o čemu ćete putem e-maila biti obaviješteni. Regionalna takmičenje će održati u mjesecu aprilu u jednom od Američkih kutaka. Finalno takmičenje će se održati u Sarajevu, u mjesecu maju.

Takmičenje je dizajnirano za učenike prvih i drugih razreda srednjih škola koji uče engleski jezik. U cilju pravednosti, jedan od uslova će biti da učesnici u takmičenju nisu ranije živjeli u zemljama engleskog govornog područja i da nisu ranije pohađali školu u kojoj se nastava odvija isključivo na engleskom jeziku, kao i da nisu članovi uže ili šire porodice uposlenika Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini.

Tu smo za sva pitanja!

Preuzeto sa: Instagram @amcornerbl