Volontiranje

Volonteri izveli plesni performans u četiri lokalne zajednice

Mladi volonteri iz Gradiške, Laktaša, Srpca i Banja Luke kao i drugi sugrađani u proteklom periodu su izveli četiri flashmob-a u svojim lokalnim zajednicama.

Prvi ples koji bio je organizovan od strane udruženja Most u Gradišci. Učesnici su jos od avgusta na Omladinskom plesnom kampu krenuli da uče i pripremaju svoje izdvedbe. Cilj ovih nastupa je bio da mladi ljudi prenesu poruku svojim zajednicama o značaju volonterizma i dokumenta Politike volontiranja, kroz jedan potpuno kreativan i nezaboravan način.

Nacrti Politika volontiranja su upravo u završnoj fazi izrađivanja kroz radne grupe u Gradišci, Laktašima, Srpcu i Banja Luci, te su ove plesne izvedbe bile dobar način da se na to počne obraćati više pažnje, istakli su iz udruženja Most.

Kako kažu željno iščekuju usvajanje ovih dokumenata u svakoj od 4 pomenute zajednice i nadaju se da će volonterski programi biti kvalitetniji i bolji u 2024. godini.

Ove aktivnosti sprovode se u sklopu projekta „Regionalnom saradnjom do boljih volonterskih programa“ koji implementira udruženje Most iz Gradiške u partnerstvu sa organizacijom Zdravo da ste iz Banjaluke, a uz finansijsku podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

Izvor: Saopštenje