IzdvajamoKonkursi

Asocijacija srednjoškolaca u BiH raspisuje konkurs za promotivnu kampanju na projektu “Mi želimo dobru praksu, a vi?”

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) poziva fizička i pravna lica da se prijave na Javni poziv sprovođenja promotivne/medijske kampanje u sklopu projekta “Mi želimo dobru praksu, a vi?”. Ovaj projekat ima cilj unaprijeđenja prakse za srednjoškolce/ke širom Bosne i Hercegovine u 9 bh. lokalnih zajednica (Doboj, Tuzla, Jajce, Široki Brijeg, Banja Luka, Sanski Most, Zenica, Istočno Sarajevo i Gradačac), pružajući im kvalitetno iskustvo koje će ih pripremiti za buduće profesionalne izazove. 

Trajanje angažmana: 1.2.2024 – 28.2.2025. 

Pozadina 

Projekat “Mi želimo dobru praksu, a vi?” nastao je kao odgovor na ozbiljan problem nekvalitetne praktične nastave u srednjim školama Bosne i Hercegovine. Iako teoretski aspekti obrazovanja postoje, projekat prepoznaje ozbiljan manjak kvalitetne i dostupne praktične nastave u mnogim lokalnim zajednicama. Cilj projekta je direktno rješavanje problema identificiranog istraživanjem i pružanje kvalitetnih iskustava praktične nastave srednjoškolcima/kama. Projekat se temelji na uvjerenju da je praktična nastava ključna za pripremu srednjoškolaca za izazove rada, posebno u specifičnim stručnim školama poput medicinskih ili tehničkih. Nedostatak prakse dovodi do nesigurnosti i nepripremljenosti mladih ljudi kada stupaju na radna mjesta u svojoj struci. Podaci iz ranijih istraživanja, poput onog iz 2018. godine provedenog od strane Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (link), ukazuju na ključnu povezanost između kvalitete obrazovanja i ekonomske stabilnosti. Projekat “Mi želimo dobru praksu, a vi?” identificira problem kroz temeljito istraživanje te aktivno djeluje putem informisanja i medijske kampanje, usmjeravajući se prema poboljšanju praktične nastave i stvaranju održivog i kvalitetnog obrazovnog iskustva za srednjoškolce i srednjoškolke u Bosni i Hercegovini. 

USLUGE OSMIŠLJAVANJA MEDIJSKE KAMPANJE, UKLJUČUJUĆI:

– Izradu komunikacijskog plana. 

– Izradu kompletnog kreativnog koncepta kampanje na osnovi već kreiranih grafičkih i tekstualnih elemenata kampanje (promotivni video, baneri za online oglašavanje, infografike i ostali materijal za online promociju). 

– Izradu plana realizacije svih aspekata kampanje. 

– Kontinuirano konsultovanje i unaprijeđenje medijske kampanje sa odgovornom osobom Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. 

USLUGE OGLAŠAVANJA, UKLJUĆUJUĆI: 

– Plasman u elektronskim medijima (sponzoriranje najmanje 12 puta u toku trajanja angažmana). 

– Kreiranje, objava, i promocija sadržaja za društvene mreže na zvaničnim profilima (Facebook, TikTok, Instagram, YouTube). 

– Plasman oglasa na platformama za digitalno oglašavanje (najmanje 3 puta – GoogleAds). 

– Kreiranje preciznog plana i kalendara objave sadržaja na komunikacijskim kanalima. 

USLUGA PRAĆENJA REALIZACIJE MEDIJSKE KAMPANJE: 

– Sastavljanje detaljnih izvještaja o efektima medijske kampanje. – Stalne konsultacije i optimizacija medijske kampanje. 

– Finalni izvještaj po okončanju medijske kampanje o rezultatima kampanje. Ciljana kampanja će imati najmanje 30 individualnih informativnih aktivnosti u periodu angažovanja, uključujuči saopštenja, audio-video materijale, publikacije, postove na društvenim medijima, info grafike i druge oblike promotivnog djelovanja u skladu sa komunikacijskim planom. 

PRAĆENJE I IZVJEŠTAVANJE:

– Aktivno praćenje i izvještavanje o svim promotivnim aktivnostima kroz minimalno 3 medijska kanala (Facebook, Instagram i TikTok) – Na mjesečnom nivou izvještavati o upotrebi komunikacijskih kanala 

– Interakcija s ciljnom grupom (srednjoškolcima/kama): Povećanje svijesti i angažmana ciljane publike. Izuzev društvenih medija, korištenje i drugih komunikacijskih kanala za interakciju – TV, radio i internet portali.

Uslovi konkursa: 

Prijave mogu podnijeti i fizička i pravna lica. 

USLOVI ZA FIZIČKA LICA: 

– dostaviti biografiju koja sadrži najmanje 2 godine iskustva na sličnim ili istim poslovima sa posebnim naglaskom na stručnost u društvenim medijima i drugim digitalnim platformama. 

– najmanje tri preporuke za iste ili slične poslove. 

– ponudu koja uključuje ukupni neto i bruto iznos (u skladu sa važećim zakonskim odredbama obračuna poreza i naknada). 

USLOVI ZA PRAVNA LICA: 

– portfolio pravnog lica. 

– listu provedenih sličnih ili istih poslova u proteklih 5 godina sa jasno navedenim kontakt podacima klijenta sa posebnim naglaskom na stručnost u društvenim medijima i drugim digitalnim platformama. 

– ponudu koja uključuje neto i PDV iznos – ukoliko je pravno lice u PDV sistemu u skladu sa važećim zakonskim odredbama. 

Prijave dostaviti na e-mail adresu konkurs@asubih.ba sa naznakom “Prijave na konkurs za promotivnu kampanju”, najkasnije do 24.1.2024. u 23.59h. Ponude pristigle nakon roka za dostavu ponuda neće se uzimati u razmatranje.

Projekat “Mi želimo dobru praksu, a vi?” provodi Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

Preuzeto sa: ASU BiH