Vijesti

Oboreni rekordi, Kočićev zbor posjetilo oko 80.000 ljudi

Kraj godine svakako je prilika da se sumiraju postignuti rezultati, među kojima svakako treba izdvojiti i uspjeh manifestacije „58. Kočićev zbor“ koja je ove godine oborila sve rekorde posjećenosti.

Prema dostupnim podacima, ovu tradicionalnu manifestaciju, održanu krajem avgusta, je tokom tri dana trajanja posjetilo preko 80.000 ljudi.

Važno je napomenuti i to da je manifestacija protekla bez ikakvih incidenata.

Evidentno veća posjećenost u odnosu na ranije godine, zasigurno je rezultat novog koncepta ove manifestacije koji je uvela aktuelna gradska administracija 2022. godine.

Naime, moderniji koncept sa naglaskom na ono tradicionalno i vrijedno, je kroz zanimljive interaktivne radionice, raznovrstan književno-kulturni program, te brojne druge novitete priređene u gradskom šatoru „Kod Jablana“ i tradiocionalnu bodljavinu bakova izazvao pozitivne reakcije publike, ali i dokazao da je moguće zadržati duh „Kočićevog zbora“ i njegovog značaja i u modernijem, osavremenjenom ruhu.

Osim što je primjetno osvježenje u konceptu i stilu manifestacije izazvalo pozitivne komentare kulturnih radnika, zvanica i publike, nesumnjivo je privuklo i veći broj posjetilaca na Manjači.

S tim u vezi odlučeno je da se manifestacija „Kočićev zbor“ koja se prema novom konceptu odvija kroz „Dan istine“, „Dan slobode“ i „Dan otadžbine“ nastavi razvijati i dalje, kako bi iz godine u godinu bila sve bolji čuvar uspomene na lik i djelo našeg narodnog tribuna i velikog književnika Petra Kočića i kulturnog nasljeđa njegovog rodnog Zmijanja.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka