Vijesti

Unapređenje biciklističke infrastrukture: Banja Luka dobija semaforske uređaje za bicikliste

Nakon najduže biciklističke staze u centru grada, Banja Luka dobija i semaforske uređaje za bicikliste, što je još jedan u nizu koraka za unapređenje biciklističke infrastrukture na području grada.

Naime, u okviru aktivnosti implementacije jednosmjernog režima saobraćaja u centralnom području grada trenutno se izvode radovi na ugradnji semaforske opreme namijenjene za bicikliste.

Semafor za bicikliste postavljen je kod zgrade Narodne skupštine Republike Srpske, a biće postavljen i kod zgrade Banskog dvora, zgrade Gradske uprave, kod Boske i hotela Palas.

Osim semafora za bicikliste, u toku je i ugradnja semaforskih instalacija i opreme na raskrsnici ulica Kninska, Vidovdanska i Milana Tepića.

Podsjećamo, novi koncept saobraćaja omogućio je bolji protok, ali je i donio više od četiri kilometra potpuno novih biciklističkih staza, posebne saobraćajne trake za javni prevoz i taksiste, kao i nove pješačke zone i parkove. U cilju bezbjednijeg kretanja biciklista duž novih biciklističkih staza postavljeni su i zaštitni stubići.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka