Stipendije

Prijavite se za stipendiju Univerziteta Hokaido 

Univerzitet Hokaido traži kandidate za stipendiju predsednika Hokaido univerziteta. Ova stipendija je za buduće međunarodne studente koji se upisuju na programe magistarskih, profesionalnih ili doktorskih studija koji planiraju da se upišu u oktobru 2024. Kandidati moraju da posjeduju odličan akademski rekord, kao i snažno interesovanje za Univerzitet Hokaido i japansku kulturu.

OBLAST: Više oblasti

OPIS: Univerzitet Hokaido nudi jedinstvenu priliku svim zainteresovanim studentima koji žele da svoje znanje prošire na doktorskim studijama upravo ovog Univerziteta. Univerzitet Hokaido je vodeći sveobuhvatni univerzitet koji pridaje značaj svojim postdiplomskim školama. Univerzitet je počeo sa radom 1876. godine kao Poljoprivredni koledž Saporo, prvi moderni akademski institut u Japanu. Tokom svoje duge istorije, koledž je promovisan u Imperijalni univerzitet, a zatim je još više pomjerio granice nakon stvaranja novog univerzitetskog sistema. 

USLOVI: Svi zainteresovani kandidati moraju imati odličnu akademsku evidenciju i biti u stanju da dokažu kako njihovo istraživanje može uticati na međunarodnom nivou u oblasti koju su izabrali.

Program specijalnih grantova je za međunarodne studente koji se prijavljuju za doktorske studije u jednoj od sledećih postdiplomskih škola: Visoka škola veterinarske medicine, Diplomska škola nauka o životnoj sredini, Visoka škola hemijskih nauka i inženjerstva, Fakultet inženjerskih nauka, Visoka škola za biomedicinske nauke i inženjerstvo

Poseban uslov je da studenti koji se prijavljuju za stipendiju Univerziteta Hokaido već nijesu korisnici stipendije nekog drugog univerziteta.

ROK ZA PRIJAVU: 05.01.2024.

NAČIN PRIJAVE: Više informacija o načinu prijave možete pronaći na sajtu.

Detaljnije na: https://www.global.hokudai.ac.jp

Preuzeto sa: mladiinfo.me