DogađajiIzdvajamo

Poziv na mentorsku sesiju

Poslušajte priču o preduzetničkom obrazovanju koju će ispričati Miodrag Savović, prosvjetni savjetnik pri Ministarstvu prosvjete Republike Srbije.

Do prije nekoliko godina Miodrag Savović vodio je program Učenička kompanija u Četvrtoj gimnaziji u Beogradu. Nastavnik matematike koji je uvidio značaj vannastavnih aktivnosti za razvoj ličnih i profesionalnih vještina učenika, doprinio je tome da se u školi oformi tim nastavnika koji je vodio preduzetničku sekciju. Saradnja između kolega, ali i stvaranje pozitivne konkurencije, doprinijela je da preduzetnički sadržaji u ovoj školi postanu popularni među učenicima koji su nizali mnoge uspjehe.

Od 2018. godine Miodrag Savović radi u Ministarstvu prosvjete gdje prati rad ustanova douniverzitetskog obrazovanja i vaspitanja, i Timova za razvoj međupredmetnih kompetencija i preduzetništva po školama. Zahvaljujući njegovoj istrajnosti i radu njegovih kolega u Četvrtoj gimnaziji u Beogradu, ta škola je u julu 2023. godine u Istanbulu ponela evropsku titulu The Entrepreneurial School.

Rezervišite svoje mjesto na online druženju prijavom na LINK.

Ova mentorska sesija realizuje se u okviru VETpreneur projekta koji je finansiran od strane Evropske unije kroz ERASMUS+ programVETpreneur se dominantno bavi upotrebom evropskog okvira Entrecomp (preduzetništvo kao ključna kompetencija) u formalnom, neformalnom i stručnom obrazovanju, i obukama u državama zapadnog Balkana.

Priključite se Zoom razgovoru u četvrtak, 23. novembra u 15:00 časova (registracija možete izvršiti OVDJE).

Preuzeto sa: hocu.ba