DogađajiIzdvajamo

Festival japanskog filma

Ambasada Japana u BiH i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske od 23. do 24. novembra sa početkom od 19 časova priređuju filmsku manifestaciju „Dani japanskog filma“ gdje će se publika bolje upoznati ne samo sa japanskom kulturom, umjetnošću nego i njihovom tradicijom.

🎥LJubitelji japanske kinematografije će imati priliku da u četvrtak, 23. novembra u 19 časova premijerno pogledaju dramu iz 2019. godine japanskog režisera Kacuhide Motoki (Katsuhide Motoki), „Ivane: Mač Spokoja“ (Iwane: Sword of Serenity), a za sve one koji ne budu u prilici da pogledaju film u ovom terminu, drama „Ivane: Mač Spokoja“ će biti reprizirana u petak, 24. novembra u 19 časova.

🎬Ovo filmsko ostvarenje prati priču lika Ivane koji se vraća u svoju domovinu i biva uhvaćen usred incidenta koji rezultira tragičnom smrću njegovih najboljih prijatelja. Napušta dotadašnji način života i postaje samuraj-skitnica koji nema svog gospodara. Ubrzo pronalazi posao tjelohranitelja za poznatog kamatara Imazuja. Jednog dana sazna da je Imazuj na meti vladine zavjere, a Ivane odluči da ga zaštititi i tada nastaje preokret.

Preuzeto sa: Instagram @msurs