Vijesti

Banja Luka se priprema za „Banjalučku zimu“: Praznična čarolija na ulicama našeg grada od 1. decembra

Park „Petar Kočić“ i ove zime biće omiljeno i nezaobilazno mjesto svih naših sugrađana, ali i mnogobrojnih turista, koji već tradicionalno u zimskim mjesecima rado posjećuju naš grad.

Praznična atmosfera i euforija, sjajna dešavanja, mnoštvo zanimljivih koncerata i bogata gastronomska ponuda, samo su neki od događaja koji će ove godine biti dio bogate „Banjalučke zime 2023/2024“, koja počinje već prvog dana decembra, dok je svečano otvaranje planirano 3. decembra.

Kao i prethodne godine, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom, Park „Petar Kočić“ ponovo će biti nezaobilazan zimski market, a popularni „Zimzobal“ će i ove godine predstaviti izuzetno bogatu ponudu.

Spektakularan dolazak Djed Mraza, puštanje nekoliko stotina lampiona, zabava za najmlađe, ali i sve ostale sugrađane, samo je dio onoga što je pripremljeno za sve posjetioce.

Kako je u ime Grada naglasila Milada Šukalo, svi su se marljivo i vrijedno pripremali i ove godine za ovu manifestaciju.

-Baš kao i prethodna godina i ova je protekla u pripremama za novu „Banjalučku zimu“ i želja nam je podržati naše ugostitelje i proizvođače, kao i prodavce suvenira, koji će izlagati svoje proizvode upravo u srcu Banje Luke. Cilj nam je da i ove godine privučemo što veći broj turista, ali i da istovremeno pružimo podršku našoj privredi, te da kroz mnoštvo manifestacija i događaja koje organizujemo i dalje unapređujemo razvoja našeg grada – kazala je Šukalo.

„Banjalučka zima“ će tako svim posjetiocima ponuditi veliki broj koncerata u večernjim terminima, zanimljive dnevne zabave, sadržaje i zabavu za djecu, muziku, ples i predstave.

-Očekujemo da ćemo sa svakom novom „Banjalučkom zimom“ i „Zimzobalom“ oboriti sve rekorde kada je riječ o posjeti turista našem gradu – naglasila je Šukalo.

Pored toga, Banja Luka se uveliko priprema i za spektakularan za doček Nove godine.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka