Stipendije

Prijavite se za Hungaricum stipendiju

Vlada Mađarske je uspostavila program stipendiranja Stipendium Hungaricum kako bi promovisala internacionalizaciju mađarskog visokog obrazovanja i privukla vrhunske međunarodne studente iz cijelog sveta koji mogu da uspostave lične i profesionalne veze sa Mađarskom dok uživaju u visokokvalitetnom obrazovanju u srcu Evrope.

OBLAST: više oblasti

OPIS: Možete živjeti i studirati u zemlji koja je prožeta istorijom, sa rastućom ekonomijom i živahnim kulturnim životom, gde se inovacija susreće sa tradicijom. Sticanje diplome na mađarskom univerzitetu pružiće vam izuzetnu priliku da steknete visoko konkurentno znanje i jedinstveno međunarodno iskustvo u srcu Evrope.

Možete birati između sve većeg broja programa koji se predaju na engleskom jeziku, koji pokrivaju sve oblasti visokog obrazovanja na svim diplomama koje nude najpoznatiji mađarski univerziteti.

Kao stipendista Stipendium Hungaricum moći ćete da se fokusirate na svoje akademsko napredovanje, jer će sve vaše školarine biti pokrivene, a takođe će biti podržani i troškovi smeštaja. Pridruživanje živopisnoj međunarodnoj zajednici u srcu Evrope je izvanredan način da uspostavite svoju budućnost i daje vam šansu da se istaknete.

Program stipendija nudi mogućnosti za potpune i djelimične studije u strukturi stepena od tri ciklusa (programi osnovnih, magistarskih i doktorskih studija), uglavnom na engleskom jeziku, međutim, drugi studijski programi stranih jezika su takođe dostupni u okviru stipendium Hungaricum stipendije. Studenti se takođe mogu prijaviti za jednogodišnji pripremni kurs mađarskog jezika, nakon čega mogu nastaviti visokoškolske studije na mađarskom jeziku.

USLOVI: Kandidati imaju pravo da se prijave samo za one vrste stipendija i oblasti studija koje su određene u programima obrazovne saradnje koji su na snazi između Mađarske i određenog partnera pošiljaoca. Molimo pogledajte kompletnu listu dostupnih studijskih polja u vezi sa vašom zemljom koja šaljete ovde: https://stipendiumhungaricum.hu/partners/.

NAČIN PRIJAVE: Kandidati se mogu prijaviti na sljedećem linku: https://apply.stipendiumhungaricum.hu/

ROK ZA PRIJAVU: u toku

Detaljnije na: Stipendium Hungaricum

Preuzeto sa: mladiinfo.me