Edukacija

POZIV ZA UČEŠĆE NA RADIONICI: „Programi finansiranja i tehničke podrške inovacijama u MSP sa fokusom na robotiku i vještačku inteligenciju”

Digitalni inovacioni hub IDEMO poziva predstavnike institucija i organizacija koje pružaju podršku MSP i predstavnike kompanija koji su zainteresovani za digitalizaciju procesa u proizvodnji na radionicu „Programi finansiranja i tehničke podrške inovacijama u MSP sa fokusom na robotiku i vještačku inteligenciju” koja će se održati 13. oktobra 2023. godine sa početkom u 10:00 časova u Privrednoj komori Republike Srpske, ulica Branka Ćopića 6, Banja Luka.

Ova radionica je namijenjena svima koji žele bolje razumjeti kako robotika i vještačka inteligencija mogu unaprijediti procese u proizvodnim preduzećima. Bez obzira jeste li menadžer, inženjer, ili jednostavno zainteresirani za ovo područje, vjerujemo da će vam ovaj događaj pružiti korisne uvide i informacije.

Evo nekoliko ključnih tema koje ćemo pokriti na radionici:

  • Primjena robotike i vještačke inteligencije u poslovanju proizvodnih preduzeća
  • Primjer prakse podrške unapređenja poslovanja u proizvodnim preduzećima kroz DIH, sa fokusom na robotiku i vještačku inteligenciju
  • Dostupni servisi poslovne podrške – mogućnosti saradnje poslovne i akademske zajednice
  • Diskusija sa učesnicima

Naši predavači su stručnjaci iz ovih oblasti i imaju bogato iskustvo u implementaciji ovih tehnologija u stvarnim poslovnim scenarijima.

Radionicu će voditi prof. dr Kosta Jovanović, Elektrotehnički fakultet Beograd, prof. dr Zoran Đurić, Elektrotehnički fakultet Banja Luka i Nikolina Dorontić Alibabić, Privrеdnа kоmоrа Rеpublikе Srpskе.

Radionica je besplatna za sve učesnike. Molimo vas da učešće na radionici potvrdite najkasnije do 12. oktobra 2023. godine na mail: trening@icbl.ba .

IDEMO je jedan od podržanih digitalnih inovacionih hubova u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća/EU4DigitalSME“[1]. DIH IDEMO čine Inovacioni centar Banja Luka, Razvojna agencija Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, Elektrotehnički fakultet Banja Luka, Agencija za razvoj preduzeća EDA.

Cilj digitalnog inovacionog huba IDEMO je da malim i srednjim preduzećima pruži stručnu podršku u procesu digitalne transformacije.

[1] Projekat koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), usmjeren je na uspostavljanje i podršku razvoju digitalnih inovacionih hub-ova (DIH) u Bosni i Hercegovini. Projekat implementira Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).

Preuzeto sa: ICBL