Događaji

Još 7 dana za prijavu na drugi i treći eUPSHIFT BiH

Prilika za mlade da utiču na rješenje problema u lokalnim zajednicama

Poziv za drugi i treći eUPSHIFT u Bosni i Hercegovini otvoren je do 22. oktobra! Ako imaš izmađu 13 i 19 godina, ovo je prilika za tebe!

eUPSHIFT je online radionica prema UPSHIFT metodologiji razvijenoj u UNICEF-ovom Uredu za inovacije s ciljem da osposobi mlade ljude vještinama i resursima potrebnim za identifikaciju problema u lokalnim zajednicama i osmišljavanje rješenja za iste.

Prijaviti se mogu adolescenti uzrasta od 13 do 19 godina u timovima od tri do pet članova sa područja opština:

  • Drugi eUPSHIFT: Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč, Kupres, Livno, Tomislavgrad, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Posušje, Mostar, Konjic, Jablanica, Prozor-Rama, Čapljina, Stolac, Čitluk, Neum, Trebinje, Ljubinje, Nevesinje, Bileća, Gacko.
  • Treći eUPSHIFT: Banjaluka, Prnjavor, Kotor Varoš, Srbac, Gradiška, Doboj, Laktaši, Prijedor, Derventa i Mrkonjić Grad.

Posebno se pozivaju i ohrabruju da se prijave mladi iz marginalizovanih grupa kao što su pripadnici/e romske populacije, mladi s invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja te mladi iz porodica niskog socioekonomskog statusa.

Nakon izvršene selekcije, biće odabrano ukupno 20 timova:

  • 10 timova koji će učestvovati na drugom eUPSHIFT-u od 8. do 15. novembra, u organizaciji udruženja “Laboratorium” Tuzla, a u okviru Zajedničkog regionalnog programa “Dijaloga za budućnost”, i
  • 10 timova koji će učestvovati na trećem eUPSHIFT-u od 6. do 13. decembra, kojeg realizuje organizacija “Genesis Project” iz Banjaluke uz finansijsku podršku Kraljevine Švedske.

Tokom eUPSHIFT radionica tim mentora će pružiti podršku učesnicima, provesti ih kroz proces analize i rješavanja problema i omogućiti da steknu nova znanja i vještine. Na kraju radionica, timovi će svoje ideje prezentirati će pred stručnim žirijem, nakon čega će žiri izabrati deset timova (po pet timova u okviru drugog i trećeg eUPSHIFT-a) čija je rješenja prepoznao kao najbolja i nagraditi ih sa po 3 000 KM kako bi svoju ideju sproveli u djelo.

“Ono što nas sve na neki način uvesaljava je spoznaja da se mnogo mladih ljudi uključilo u ovu radionicu i da su mladi zainteresovani za rad i rješavanje problema iz svoje okoline što je mnogo važno za nas kao društvo. Iskreno se nadamo da će mladi u budućnosti uočavati sve prednosti UPSHIFT radionice i da će njome steći nova znanja, nova iskustva i druženje, baš poput nas.”, rekla je Elda Duraković, učesnica prve eUPSHIFT BiH radionice.

Dok su prijave otvorene, pozvani ste da učestvujete na online Zoom prezentacijama gdje kroz druženje sa trenerima možete saznati više o načinu prijave, te pitati sve što vas zanima o eUPSHIFT radionici.

Sve informacije o radionici, terminima prezentacija, kao i link za prijavu možete dobiti na web-stranici projekta: www.upshift.ba, kao i na društvenim mrežama,

Facebook: https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina i
Instagram: https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina/

Za više informacija kontaktirajte:

Leila Hadžić, program koordinatorica za Drugi eUPSHIFT
UG “Laboratorium” Tuzla
+387 62 663 563
laboratorium.tk@gmail.com

Nikolina Garača, projektna asistentica za Treći eUPSHIFT
Genesis Project, Banja Luka
+387 65 420 777
nikolina.genesisp@gmail.com