Vijesti

Udruženje Most iz Gradiške organizovalo „Omladinski plesni kamp“

Udruženje Most iz Gradiške je početkom avgusta organizovalo „Omladinski plesni kamp“ za mlade ljude iz Srpca, Laktaša, Banja Luke i Gradiške koji su na ovom dvodnevnom događaju imali priliku učiti o značaju volonterizma i samog dokumenta volonterske politike koji je u toku izrade u navedenim zajednicama.

Koordinatorica projekta i izvršna direktorica udruženja Most, Dajana Karan ističe kako je ovom dvodnevnom događaju prisustvovalo 19 učesnika, te da će učesnici ubrzo imati priliku pokazati sve što su naučili na kampu.

„Ova dva dana edukukovali smo mlade o značaju volonterizma i samog dokumenta volonterske politike za naše zajednice. Osmislili smo jednu zagovaračku kampanju koju će mladi sprovesti u svojim zajednicama kada se vrate kućama. Riječ je o plesnom performansu sa transparentima koji na zabavan način treba da pošalje poruku javnosti, da je volonterizam važan i da su Politike volontiranja važne.“ Vanja Tovarlaža, jedna od učesnica kampa i volonterka udruženja Most ističe kako su ovakvi događaji posebno značajni za mlade ljude, te da je sama atmosfera bila divna.

„Događaji kao što je ovaj kamp su jako značajni za mlade ljude, jer kroz njih na zabavne i kreativne načine možemo da upijamo novo znanje. U ovom kratkom periodu imala sam priliku da upoznam nove ljude, saznam o važnosti volonterske politike, te da produktivno provedem ove ljetne dane.“

U narednom periodu udruženje Most će nastaviti da kroz radne grupe u Gradišci, Laktašima, Banja Luci i Srpcu radi na izradi Politike volontiranja.

Projekt “Regionalnom saradnjom do boljih volonterskih programa” provodi udruženje Most iz Gradiške, uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

Izvor: Saopštenje