EdukacijaIzdvajamo

Prva LJetnja škola filma od 17. do 27. avgusta u Gradskom pozorištu Jazavac

Audio-vizuelni centar Republike Srpske u saradnji sa Gradskim pozorištem Jazavac i Akademijom umjetnosti Univerziiteta u Banjoj Luci organizuje od 17. do 27. avgusta LJetnju školu filma za 22 polaznika, koji pohađaju završne razrede osnovnih škola i srednje škole.

Teorijska i praktična obuka mladih iz najvažnijih segmenata filmske umjetnosti (režija, kamera, scenario, montaža, zvuk, scenografija, kostimografija i produkcija) trajaće deset dana, a svečanom premijerom nastalih filmova, koja će se održati, 27. avgusta, u 20.00 časova u Gradskom pozorištu Jazavac, biće obilježen završetak prve LJetnje škole filma.

Glavni cilj LJetnje škole filma je edukacija mladih u oblasti filmske umjetnosti i njihovo dalje usmjeravanje ka akademijama umjetnosti sa ciljem stvaranja obrazovanog mladog kadra.

Predavači su priznati umjetnik Nikola Kolja Pejaković, te profesori Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Dragana Purković Macan, profesor na predmetu scenografija i kostimografija, Draško Gajić, profesor na predmetu kamera, Zoran Pilipović, asistent na predmetu kamera, Đorđe Vranješ, asistent na predmetu produkcija, kao i najstručniji kadrovi na predmetu zvuk i montaža, Igor Suzić i Aleksandar Jurić.

Mladi reditelj Vladimir Tagić jedini je gost iz Beograda kao predavač na predmetu režija. Asistenti mentorima su producent Đorđe Ćirić, dramaturg Aleksandar Vasiljević i režiser Stefan Tomić.

Preuzeto sa: Instagram @audio_vizuelni_centar_rs