DogađajiIzdvajamo

RYCO vas poziva na info sesiju u Banjaluci

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) pokrenula je novi otvoreni poziv za podnošenje prijedloga projekata za organizacije civilnog društva, pod nazivom „RYCOnnecting You(th)“. Ovo je peti put da RYCO organizuje Otvoreni poziv za organizacija civilnog društva u regionu u posljednjih sedam godina.

Otvoreni poziv RYCOnnecting You(th) ima dvije glavne tematske oblasti:

  • Izgradnja mira i pomirenje
  • Osnaživanje mladih i angažman u društvu.

Opšti cilj poziva je podrška civilnom društvu na Zapadnom Balkanu, a kako bi se podstaklo pomirenje, izgradnja mira, regionalna saradnja i interkulturalno učenje pružajući mladim ljudima mogućnosti da stvaraju prostor za dijalog, uzajamno učenje i veće razumijevanje u regionu.

Ukupna finansijska konstrukcija za ovaj poziv je 300.000 eura, dok je veličina grantova između minimalno 15.000 eura i maksimalno 30.000 eura. Pravo na prijavu imaju neprofitne organizacije civilnog društva, osnovane na Zapadnom Balkanu 6 (WB6): Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija, najmanje godinu dana prije pokretanja ovog poziva za podnošenje prijedloga.

RYCO prepoznaje vrijednost koju mogu donijeti saradnje i partnerstvo u zajedničkom postizanju ciljeva i ishoda projekata, tako da se organizacije civilnog društva ohrabruju da se mogu udružiti sa sljedećim suradnicima iz WB6:

  • kulturne institucije (privatne i javne)
  • sportska udruženja i organizacije u oblasti sporta
  • sindikati
  • obrazovne institucije kao što su univerziteti i instituti (javni i privatni)
  • neformalne grupe mladih sa dokazanim iskustvom u radu sa mladima i za mlade.

Rok za podnošenje prijava je 15. avgust 2023.
Više informacija o Otvorenom pozivu RYCOnnecting You(th) dostupno je na web stranici
www.rycowb.org.

RYCO planira info sesiju u Banjaluci, u utorak, 25.07.2023. od 11:00 časova – Banja Luka – LINK ZA PRIJAVU

Broj učesnika po info sesiji je ograničen. Organizator ne snosi troškove prevoza učesnika info sesija.

Kako bismo obezbijedili mogućnost svim zainteresovanim da dobiju informacije o Javnom pozivu, Lokalna kancelarija RYCO-a u Bosni i Hercegovini organizuje i jednu online info sesiju 27.07.2023. sa početkom od 11:00 časova, a svi zainteresovani za tu info sesiju se mogu prijaviti putem sljedećeg LINKA ZA PRIJAVU.RYCO je međuvladina organizacija koja se bavi izgradnjom mira, pomirenjem i saradnjom u regionu kroz programe razmjene mladih. Osnovale su ga vlade WB6 u julu 2016. u okviru Berlinskog procesa. RYCO-ov program fokusira se na stvaranje mogućnosti za mlade ljude da se uključe u aktivnosti koje grade međusobno razumijevanje i pomirenje u građanskom, društvenom, obrazovnom, kulturnom i sportskom domenu. RYCO inicira i učestvuje u kreiranju politika i zalaže se za reforme, te podržava razvoj političkog i društvenog okruženja koje osnažuje i olakšava razmjenu mladih.

________
*Ova oznaka ne prejudicira stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom Savjeta bezbijednosti Ujedinjenih Nacija 1244 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova

Izvor: Saopštenje