IzdvajamoTakmičenja

Učestvujte na takmičenju za najbolja digitalna rješenja

Prijavite se za regionalno onlajn takmičenje za najbolje digitalne ideje i rješenja sa Zapadnog Balkana – Balkaton 4.0 koje je pokrenuo Savjet za regionalnu saradnju (RCC).

OBLAST: turizam, zelena ekonomija i preduzetništvo

OPIS: Ovogodišnje takmičenje okuplja inovativne i jedinstvene ideje u tri kategorije, u šta spadaju održivi turizam, zelena ekonomija i preduzetništvo.

U održivi turizam spadaju mobilnost, moda i scenske umjetnosti, u zelenu ekonomiju obnovljiva energija, zelene zgrade, transport, upravljanje vodama, upravljanje otpadom ili zemljištem, a u preduzetništvo web poslovne ideje, vještačka inteligencija, korisničke usluge, prediktivna analiza, automatizovani unos podataka, e-usluge i ostali digitalni alati.

Timovi koji uđu u uži izbor Balkatona 4.0 imaće priliku da osvoje dvodnevni mentorski program sa iskusnim stručnjacima, šansu da implementiraju svoje rešenje u regiji Zapadnog Balkana i jednu od šest nagrada iz nagradnog fonda od 60 hiljada eura. Šest pobjedničkih ideja – po dvije u svakoj kategoriji, biće nagrađene sa po deset hiljada eura.

Pobjednici će biti objavljeni na službenoj ceremoniji dodjele nagrada 3. oktobra, a prenosiće se uživo na profilima društvenih mreža RCC-a.

Ovaj projekat finansira Evropska unija.

USLOVI ZA PRIJAVU: Za konkurs se mogu prijaviti timovi sastavljeni od učesnika iz ekonomija Zapadnog Balkana. Timovi se podstiču da među svoje članove uključe kvalifikovane pojedince, IT kompanije, studente, nevladine organizacije, obrazovne ustanove, nove (start-up) kompanije.

NAČIN PRIJAVE: Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti putem linka. https://www.rcc.int/balkathon/#registration

ROK ZA PRIJAVU: 13. 09.2023.

Detaljnije: https://www.rcc.int/balkathon/

Preuzeto sa: mladiinfo.me