Vijesti

Počinje manifestacija „Petrovdanski dani Petrićevca“, pogledajte program

Manifestacija „Petrovdanski dani Petrićevca“ počinje danas, 8. jula turnirom u futsalu, a sve do 12. jula, do kada traje – pripremljen je bogat program.

Naime, mještani naselja Petrićevac tradicionalno i ove godine proslavljaju praznik Svetih apostola Petra i Pavla, a tim povodom održava se ova manifestacija s ciljem očuvanja vjere, običaja i tradicije.

U sklopu „Petrovdanskih dana Petrićevca“, za ponedjeljak, 10. juli od 19.30 časova najavljen je koncert dječijeg hora „Vrapčići“, kulturno – umjetnički program, kao i nastup mališana iz vrtića sa Petrićevca.

Koncert pjevača Dejana Matića biće održan u utorak, 11. jula od 21.00 čas u dvorištu Osnovne škole „Miloš Crnjanski“, a organizatori poručuju da su svi sugrađani dobrodošli, a pozitivne energije, pjesme i dobrog raspoloženja zasigurno neće nedostajati.

-Već tradicionalno pozivamo sve sugrađane da budu dio ove manifestacije. Uz sport, druženje i pjesmu obilježićemo i ove godine manifestaciju „Petrovdanski dani Petrićevca“. Vidimo se kod crkve „Svetih apostola Petra i Pavla“ i na igralištu Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ – poručuju organizatori.

Na sam Petrovdan, biće služen parastos poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, položeni vijenci i prislužene svijeće na Spomen-obilježju kod crkve „Svetih apostola Petra i Pavla“ na Petrićevcu.

Manifestaciju, koja je čuvar tradicije i običaja, organizuju Mjesna zajednica Petrićevac i Parohija petrićevačka, uz podršku Grada Banje Luke.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka