Korisno

5 moćnih savjeta za motivaciju

Motivacija je ono što pokreće ovaj svijet, a možemo je dobiti iz svake naše akcije. U pitanju je snažna sila koja nas pokreće, daje nam energiju i snagu onda kada smo najslabiji.

Moćni načini da budete motivisani

Ako ste izgubili nekadašnju volju i elan, bilo da je u pitanju lični ili profesionalni dio života, vrijeme je da to promijenite. Sve što treba da uradite jeste da pratite naredne korake.

Vjerujte u sebe

Bez samopouzdanja, motivacija nema nikakvu snagu. Ako ne vjerujete u sebe i svoje sposobnosti, ništa nije moguće. Morate sebi da govorite “DA, JA TO MOGU“, prije nego što počnete bilo šta da radite.

Zamišljajte uspjeh

Uspjeh je usitinu najveći pokretač, pa čak i kada ga samo zamišljamo. Pokušajte da prije svakog posla zamislite sebe kako ste to već (uspješno) uradili.

Gledajte širu sliku

Ponekad je samo potrebno da promijenimo način razmišljanja. Zastanite na sekund, zakoračite unazad i duboko udahnite. Razmislite o sljedećem: Šta vam je dugoročni cilj? Koliko ste udaljeni od njega i koliko je on važan? Ove jednostavne vježbe će vas i te kako pokrenuti.

Napravite kratkoročne ciljeve

Mnogo je lakše stići do kraja puta ako tokom putovanja postavljamo kratkoročne, dnevne ciljeve. Svaki dan osmislite novi pokretač, bilo da je to odluka da ustanete ranije, uradite više taj dan na poslu ili da krenete da se hranite zdravo.

Budite organizovani

Organizacija je krucijalna kod motivacije, jer je motivacija poprilično linearna. Vaš um najbolje radi kada može da se napuni najbrže moguće, kada zna gdje je, zašto i kako nešto radi. Osmislite plan kako bi vaš um napravio ispravne konekcije i pomogao vam da prevaziđete svaku prepreku.

Motivacija je ona iskra koja nam pomaže da ostvarime najveće ciljeve i ispunimo sve svoje snove . Ali samo VI to možete da uradite!

Preuzeto sa: hocu.ba