Vijesti

Prva kulturno-modna manifestacija: „Creative & Fashion Industry“ u Banjoj Luci 15. i 16. juna

Revijom dizajnera Marka Fehera 15. juna u 20.00 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora biće otvorena prva kulturno-modna manifestacija „Creative & Fashion Industry“.

Kako ističu organizatori – „ova manifestacija u centar dešavanja stavlja najnovije modne trendove, te da će u dva dana od Banje Luke načiniti blještavi modni centar, predstavljajući ono najbolje iz regionalnogkreativnog svijeta“.

-Dizajneri, producenti, scenografi, fotografi, kostimografi, vizažisti, frizeri, umjetnici i svi koji u svojim sferama djeluju na najprofesionalniji način, pojedinačni su elementi velike slagalice, koja uljepšava i unapređuje život svakog od nas. Akcenat je na značajuvakog od njih i predstavljanju potencijala koje Banja Luka ima, kako s aspekta proizvodnje, tako i sa aspekta saradnje sa kreativcima i pojedincima iz drugih gradova i država. „Creative Fashion Industry“ će da pokaže moć spoja kulture i mode, kroz oči privrede i industrije, bez kojih nijedna zajednica ne može da funkcioniše u punom potencijalu. Misija ovog događaja je direktan uticaj na razvoj kulture, umjetnosti i turizma grada Banje Luke, kroz pozitivan impakt koji modna industrija ostvaruje – naveli su organizatori „MODA“ d.o.o. Banja Luka i „MDK“, Cirih, Švajcarska, dodajući da je svrha projekta – publikacija i ekspanzija već postojeće saradnje, kao i promocija turističkog potencijala i uspostavljanje poslovne zajednice između privrednika iz Republike Srpske i Švajcarske koji funkcionišu i/ili imaju namjeru da poslovno učestvuju i doprinose ovoj oblasti.

Kompletan program nalazi se na vizualu uz ovaj tekst…

Preuzeto sa: Grad Banja Luka